כמו הפיליפינית החריפה: נודלס עם עוף ברוטב קארי

עז תלם מכין את המתכון שלו לפליפינית חריפה - מנת נודלס לוהטת ברוטב של קארי עם עוף ומלא ירקות, כל כך הרבה טעמים שיעשו לכם חגיגה בפה
עז תלם מכין את המתכון שלו לפליפינית חריפה - מנת נודלס לוהטת ברוטב של קארי עם עוף ומלא ירקות, כל כך הרבה טעמים שיעשו לכם חגיגה בפה
  • עז תלם
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    1461
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1460.9 קק״ל 1460.9 קק״ל
    פחמימות 127.6 גרם 127.6 גרם
    שומן 95.8 גרם 95.8 גרם
    נתרן 771.3 מ״ג 771.3 מ״ג
    חלבון 110.0 גרם 110.0 גרם
    סיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרם
    שומן רווי 73.2 גרם 73.2 גרם
    כולסטרול 80.2 מ״ג 80.2 מ״ג
    סידן 210.5 מ״ג 210.5 מ״ג
    ברזל 30.1 מ״ג 30.1 מ״ג
    אשלגן 1307.3 מ״ג 1307.3 מ״ג
    אבץ 24.5 מ״ג 24.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    1461
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1460.9 קק״ל 1460.9 קק״ל
    פחמימות 127.6 גרם 127.6 גרם
    שומן 95.8 גרם 95.8 גרם
    נתרן 771.3 מ״ג 771.3 מ״ג
    חלבון 110.0 גרם 110.0 גרם
    סיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרם
    שומן רווי 73.2 גרם 73.2 גרם
    כולסטרול 80.2 מ״ג 80.2 מ״ג
    סידן 210.5 מ״ג 210.5 מ״ג
    ברזל 30.1 מ״ג 30.1 מ״ג
    אשלגן 1307.3 מ״ג 1307.3 מ״ג
    אבץ 24.5 מ״ג 24.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

ירקות

מוקפץ

  • מזרח מערב
    (השתמשתי באטריות ביצים של מזרח ומערב)
  • נתח אחד חתוך לרצועות עבות (עדיף עוף טבעי/אורגני)
  • מזרח מערב
    2-3 כפות שמן לעוף + 1-2 כפות שמן למוקפץ (אני שמתי שמן קוקוס, שמן זית גם נהדר פה)

הגשה


אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטבשמים את השמן וממרח הקארי בסיר קטן מעל להבה בינונית.
  2. מטגנים אגב ערבוב 30-60 שניות, עד שממרח הקארי מפיץ ריח נעים.
  3. מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר החום ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את קרם הקוקוס (ואת הפפריקה, אם משתמשים) ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה.
  5. בוחשים היטב, מבשלים 1-2 דקות ואז טועמים. הרוטב צריך להיות חריף, מלוח ומתוק.
  6. אם צריך מוסיפים עוד סוכר/ממרח קארי/רוטב סויה לפי הטעם.
  7. שומרים את הרוטב בצד.
  8. מביאים סיר עם מים לרתיחה עבור האטריות.
  9. מכינים את הירקותקוצצים את הג’ינג’ר דק.
  10. פורסים דק את הבצל הסגול והכרישה.
  11. חותכים לרצועות דקות את הגזר והפלפל.
  12. קוצצים דק את גבעולי הכוסברה. את העלים בחלק העליון של הגבעול שומרים להגשה.
  13. חותכים גס את הבצל הירוק.
  14. מכינים את הנודלסמבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות אבל לא לגמרי. אם האטריות ארוכות מומלץ לקצר אותן בעזרת מספריים.
  15. מסננים, שוטפים היטב במים קרים ושומרים בצד.
  16. מכינים את העוףמחממים מחבת רחבה (או סיר גדול) מעל להבה בינונית-גבוהה.
  17. מוסיפים את השמן ורצועות העוף, מטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  18. מטגנים עד שהעוף שינה צבעו והתבשל לחלוטין. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
  19. וכעת אפשר להכין את המוקפץנותנים למחבת/סיר להתחמם שוב מעל להבה גבוהה.
  20. מוסיפים למחבת את שאר השמן, הג’ינג’ר, הגזר, הבצל והכרישה ומטגנים תוך ערבוב מתמיד 40-60 שניות, עד שהירקות מתחילים להתרכך אך עדיין פריכים.
  21. מוסיפים את הפלפל וגבעולי הכוסברה ומקפיצים 20-30 שניות נוספות.
  22. מוסיפים את העוף והנודלס, ואז יוצקים פנימה את הרוטב.
  23. מביאים לרתיחה ומערבבים היטב, מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ.
  24. מערבבים עד שהרוטב נספג ועוטף את הירקות והאטריות בצבע אדום מגניב.
  25. טועמים ומוסיפים עוד מלח ו/או רוטב סויה לפי הטעם.
  26. מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים וכוסברה.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו הפיליפינית החריפה: נודלס עם עוף ברוטב קארי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      במקרה הזה לא, אפשר לוותר אבל כמובן לא ייצא אותו הדבר. תודה על המילים הטובות!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות