כמו לאכול ענן: מאפה שמרים שמנת וריבת תות

ליאור שרף חיפש מתכון שישדרג את ארוחת חג השבועות ויפתיע את האורחים, ומצא! מאפי שמרים מבצק רך ונימוח במילוי שמנת, גרידת לימון וריבת תות או ריבה אחרת שאוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

כל שנה לקראת חג שבועות מתחיל המרדף אחר מתכון חדשני שישדרג את שולחן החג ויפתיע את האורחים.

עם השנים הבנתי שלישראלים בכלל ולסובבים אותי בפרט יש חולשה למאפים, בצקים וכל עולם השמרים.

אז כדי שכולם יהיו מרוצים, מבחינתי יריית הפתיחה לשבועות זה מאפה שמרים במרקם “עננים” הבצק נמס בפה ונשאר נימוח גם יומיים לאחר האפייה.

כמובן שמוטיב החלב של חג השבועות משולב במתכון. המילוי מכיל גבינת שמנת במתיקות עדינה, ניחוח וניל ורעננות של גרידת לימון ויחד עם פרי נוצרת חווית אכילה מושלמת וביס חלומי.

זה אחד המאפים המוצלחים שעשיתי בחיי!

מצרכים

בצק

מילוי שמנת

מילוי תותים

  • 1 צנצנת ריבת תות
    ניתן להחליף לכל ריבה שאוהבים, בעדיפות לריבה עם חתיכות פרי

מריחה לפני אפייה

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים כוס קמח (מכלל הקמח במתכון), שמרים, סוכר והחלב שחומם כ-30 שניות במיקרו, מניחים בצד כחמש דקות לתסיסת השמרים.
  2. בקערה נפרדת ממיסים את החמאה במיקרו, בעזרת מטרפה מערבבים את הביצים והחלמון וחמאה המומסת למסה אחידה.
  3. יוצקים את מסת הביצים והחמאה לקערת המיקסר עם השמרים, מוסיפים את שאר הקמח, כפית תמצית וניל, המלח ולשים עם וו גיטרה כ-12 דקות.
  4. הבצק צריך להיות רך דביק שאינו מתגבש לכדור. בעזרת קלף או לקקן מגבשים את הבצק למרכז קערת המיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות התפחה.
  5. מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי היטב! מעבירים למקרר עד שימוש.
  6. על משטח מקומח קורצים מהבצק 16 כדורים שווים, מניחים כל שמונה כדורים בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ל-15 דקות מנוחה.
  7. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  8. מקמחים את האצבעות, יוצרים גומה במרכז כל כדור ומשאירים שוליים עבים של בצק.
  9. בתוך כל גומה ממלאים ממלית השמנת עד גובה השוליים ובמרכז המלית יוצקים קצת ריבה.

    בתוך כל גומה ממלאים ממלית השמנת עד גובה השוליים ובמרכז המלית יוצקים קצת ריבה. צילום: ליאור שרף
    בתוך כל גומה ממלאים ממלית השמנת עד גובה השוליים ובמרכז המלית יוצקים קצת ריבה. צילום: ליאור שרף

  10. מורחים בשולי הבצק מתערובת החלמון והחלב, מעבירים לתנור שחומם מראש ל-15 דקות אפייה.

    מורחים בשולי הבצק מתערובת החלמון והחלב. צילום: ליאור שרף
    מורחים בשולי הבצק מתערובת החלמון והחלב. צילום: ליאור שרף

  11. מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את כל החומרים.
  12. מוציאים כאשר המאפה משחים בשוליים. מצננים, מברישים בסירופ סוכר כל מאפה ומגישים.

    מצננים ומברישים בסירופ סוכר. צילום: ליאור שרף
    מצננים ומברישים בסירופ סוכר. צילום: ליאור שרף

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 417.8 קק״ל 6684.6 קק״ל
פחמימות 62.1 גרם 993.8 גרם
שומן 13.4 גרם 213.7 גרם
נתרן 85.2 מ״ג 1363.6 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 97.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 24.7 גרם
שומן רווי 7.9 גרם 125.7 גרם
כולסטרול 87.9 מ״ג 1406.6 מ״ג
סידן 40.6 מ״ג 649.2 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 13.4 מ״ג
אשלגן 113.9 מ״ג 1821.7 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 7.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (4)

    Avatar
    רותם נתן
    Avatar
    Michal Sabag

    מתכון מושלם טעים בטירוף מתאים לתיאור עננים

    Avatar
    קארין קארין

    עננים..תיאור יותר מדוייק מזה אין!

הצג עוד

תגובות (16)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody