כמו על אי יווני: שיפודי חלומי במרינדה של שום ודבש

איך נוסעים ליוון בלי לארוז אפילו מזוודה? פשוט מאוד! מכינים שיפודי חלומי במרינדה של שמן זית, לימון ועשבי תיבול ומרגישים בטברנה יוונית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את החלומי לקוביות בגודל 1 ס”מ ומניחים בקערה.
  2. חותכים את הגמבה לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  3. חוצים את הזוקיני לאורך וחותכים לטבעות בעובי חצי ס”מ.
  4. חוצים את עגבניות השרי.
  5. מוסיפים את כל הירקות לקערה עם הרוטב ומערבבים היטב. משרים כ-10 דקות.
  6. משפדים את הירקות ואת החלומי על שיפודי עץ.

    שיפודי חלומי קנור (צילום: שניר גואטה)
    נועצים את הירקות על שיפודי העץ (צילום: אפיק גבאי)

  7. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה וצולים את השיפודים מכל הצדדים עד שהם מקבלים סימני צריבה והירקות מוכנים. מגישים חם.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 108.4 קק״ל 866.9 קק״ל
פחמימות 6.3 גרם 50.4 גרם
שומן 6.3 גרם 50.6 גרם
נתרן 236.4 מ״ג 1891.3 מ״ג
חלבון 7.1 גרם 56.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 19.6 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 29.5 גרם
כולסטרול 16.2 מ״ג 129.6 מ״ג
סידן 34.9 מ״ג 279.1 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 3.9 מ״ג
אשלגן 303.5 מ״ג 2428.0 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 5.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody