כנאפה סולת אפויה בתנור עם טחינה גולמית

תמיד רציתם להכין כנאפה? אודי ואושר מראים לכם איך מכינים את המאפה המתוק בקלי קלות. במקום שערות קדאיף משתמשים בסולת ומקצרים את זמן ההכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

תערובת הסולת

שכבת הגבינות

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים את תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מכינים את תערובת הסולת: בסיר מביאים לרתיחה את כל החומרים למעט הסולת. מוסיפים את הסולת ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים לתבנית ומשטחים לעובי של 1 ס”מ. אופים 10-15 דקות עד שהתערובת מתקשה קלות, אבל לא משחימה. מוציאים מהתנור ומקררים מעט. לא מכבים את התנור.
  4. מעבירים את התערובת למעבד המזון ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורית.
  5. משמנים תבנית בקוטר 24 ס”מ בטחינה גולמית. משטחים חצי מכמות פירורי הסולת על הטחינה ולוחצים מעט כלפי הדפנות על מנת לייצר שוליים גבוהים.
  6. מכינים את המילוי: מגררים על פומפייה את גבינת המוצרלה.
  7. מערבבים את הגבינות עם המלח ומשטחים בתבנית על הסולת.
  8. משטחים את החצי השני של הסולת על הגבינות ולוחצים קלות.
  9. אופים בתנור החם כ-45 דקות עד שהפירורים מזהיבים קלות.
  10. מכינים את הסירופ: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-7 דקות עד הגעה לסמיכות של סירופ מייפל.
  11. מוציאים את הכנאפה מהתנור, מוזגים מעל את הסירופ המתובל, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים עם דובדבנים וגלידת פיסטוק.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 824.6 קק״ל 6596.7 קק״ל
פחמימות 88.1 גרם 705.0 גרם
שומן 40.6 גרם 324.7 גרם
נתרן 618.1 מ״ג 4945.0 מ״ג
חלבון 27.9 גרם 223.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.8 גרם 38.5 גרם
שומן רווי 20.6 גרם 164.5 גרם
כולסטרול 76.9 מ״ג 615.1 מ״ג
סידן 275.2 מ״ג 2201.4 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 17.6 מ״ג
אשלגן 390.0 מ״ג 3120.1 מ״ג
אבץ 2.8 מ״ג 22.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody