כנפיים צלויות ברוטב אסיאתי עם שעועית ירוקה

אין נשנוש אולטימטיבי כמו כנפיים אפויות בתנור ברוטב דביק ומתקתק. ישראל אהרוני מגיש מתכון של כנפיים צלויות ברוטב אסיאתי עם תוספת של שעועית ירוקה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    22

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המרינדה: קולפים וקוצצים דק את השום ואת הג’ינג’ר.
  3. מערבבים את כל המרכיבים של מרינדת הכנפיים בקערה גדולה.
  4. מוסיפים את הכנפיים ומעסים אותן עד שתהיינה מצופות היטב מכל הצדדים.
  5. מניחים את הכנפיים בתבנית שטוחה ורחבה בשכבה אחת, עם העור כלפי מטה.
  6. אופים בתנור החם במשך 20 דקות.
  7. לאחר 20 דקות, בעזרת מלקחיים הופכים את הכנפיים כך שצד העור יפנה כלפי מעלה וממשיכים לצלות כ-20 דקות נוספות, שהכנפיים שחומות ומבריקות.
  8. מכינים את השעועית: שוטפים את השעועית במי ברז כדי שתפשיר קלות.
  9. קולפים וקוצצים דק את הבצל, הג’ינג’ר והשום.
  10. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים קלות בצל, ג’ינג’ר ושום.
  11. מוסיפים את השעועית ומקפיצים כשתיים-שלוש דקות.
  12. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים על השעועית.
  13. ממשיכים להקפיץ במשך דקה שתיים ומסירים מהאש. מגישים לצד הכנפיים הצלויות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 756.9 קק״ל 3027.6 קק״ל
פחמימות 46.8 גרם 187.2 גרם
שומן 38.9 גרם 155.8 גרם
נתרן 2345.1 מ״ג 9380.4 מ״ג
חלבון 49.9 גרם 199.6 גרם
סיבים תזונתיים 7.9 גרם 31.6 גרם
שומן רווי 11.1 גרם 44.6 גרם
כולסטרול 277.5 מ״ג 1110.0 מ״ג
סידן 82.5 מ״ג 330.0 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 11.1 מ״ג
אשלגן 709.9 מ״ג 2839.5 מ״ג
אבץ 3.7 מ״ג 14.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody