כעכים מלוחים וממכרים של סבתא ליליאן

מחווה טעימה לסבתא ליליאן - מתכון קל להכנה לכעכים מלוחים פריכים וממכרים, כאלה שלא תצליחו להפסיק לאכול מהרגע שתטעמו אותם בפעם הראשונה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

קישוט

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. את הקמח מוסיפים בהדרגה ולא בבת אחת, עד שמתקבל בצק חלק, אחיד ונוח. אם הבצק עדיין דביק אפשר להוסיף קצת קמח.

    בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. צילום: שניר גואטה
    בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. צילום: שניר גואטה

  2. מכניסים את הבצק לחצי שעה למקרר.
  3. להדליק תנור לחום של 180 מעלות ולרפד תבניות גדולות בנייר אפייה.
  4. קורצים עיגולים בגודל של שזיף, מגלגלים גליל ויוצרים טבעות. מניחים את הטבעות במרחק ס״מ אחת מהשניה.
    קורצים עיגולים בגודל של שזיף, מגלגלים גליל ויוצרים טבעות. צילום: שניר גואטה
    קורצים עיגולים בגודל של שזיף, מגלגלים גליל ויוצרים טבעות. צילום: שניר גואטה

    מניחים את הטבעות במרחק ס״מ אחת מהשניה. צילום: שניר גואטה
    מניחים את הטבעות במרחק ס״מ אחת מהשניה. צילום: שניר גואטה

  5. מורחים בעדינות את הטבעות בביצה טרופה מדוללת במים.
  6. זורים מעל שומשום ומעט מלח גס.

    זורים מעל שומשום ומעט מלח גס. צילום: שניר גואטה
    זורים מעל שומשום ומעט מלח גס. צילום: שניר גואטה

  7. אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד שהטבעות מזהיבות.

    אופים עד שהטבעות מזהיבות. צילום: שניר גואטה
    אופים עד שהטבעות מזהיבות. צילום: שניר גואטה

  8. שומרים בכלי אטום כחמישה ימים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 40 מנות
קלוריות 89.8 קק״ל 3591.0 קק״ל
פחמימות 1.1 גרם 42.4 גרם
שומן 8.6 גרם 344.9 גרם
נתרן 1026.5 מ״ג 41059.6 מ״ג
חלבון 1.8 גרם 71.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 42.5 גרם
שומן רווי 2.5 גרם 98.0 גרם
כולסטרול 6.3 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 88.5 מ״ג 3541.8 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 53.6 מ״ג
אשלגן 44.1 מ״ג 1765.2 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 28.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    לודמילה פילבסקי

    ממש נראה טוב ומגרה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody