יד ראשונה ממלכה – כרוב ממולא בהשראת נוף עתאמנה

כרוב ממולא מושלם מבוסס על הטעמים הערביים של נוף עתאמנה המדהימה: בהרט, לימון ובשר בקר מגולגלים בעלי כרוב עדינים שיוצרים טעמים חדשים ומפתיעים של בית ורעננות נהדרת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

הכל בגלל נוף עתאמנה! או יותר נכון בזכות.

הקורונה הזו, בנוסף לכל הרע שהיא הביאה איתה, הביאה גם המון דברים טובים. יש לי יותר זמן בסופי שבוע, יותר זמן לבשל ובערב אני כבר חושבת מה אכין מחר לצהריים.

אני חשופה להרבה תוכן ברשתות החברתיות וצופה בו היום יותר מתמיד בזמן הפנוי שלי. באופן טבעי בגלל התחום בו אני עוסקת וגם כי אני גרגרנית לא קטנה, האינסטגרם שלי מפוצץ בתוכן קולינרי שעכשיו בזמנים האלו פורח וזורח, בין כל חשבונות האינסטגרם שראויים לציון יש חשבון אחד מגרה במיוחד!

אחרי נוף עתאמנה אני עוקבת כבר הרבה זמן. מריירת על המתכונים שלה ועל הידיים המופלאות שלה וצופה בשקיקה בכל סטורי. בכל פעם אני אומרת לעצמי “כשיהיה לך זמן תכיני גם את”. זה לא שהמתכונים שלה מסובכים, אבל אחרי שתראו את הסטורי שלה בעצמכם אתם תבינו. יש שם הרגשה של קדושת האוכל וחומרי הגלם, אלו לא מתכונים שעושים על הדרך, אלו מתכונים שעושים בהתכוונות מלאה להכין אותם. כל המתכונים מפורטים, נעימים לקריאה, מצולמים מהמם ושמורים בהיילייטס למקרה הצורך.

בקיצור, אני מאוהבת בנוף.
בן הזוג שלי ואני צופים קבוע בתוכן המדהים שהיא מעלה, מתייגים אחד את השנייה, שולחים סטורים אחד לשנייה ובעיקר מפנטזים יחד על ארוחה אצל נוף עתמאנה. לא רוצה לצאת בהצהרות, אבל זה כנראה הדבר הראשון שאעשה בתום הקורונה כשהארוחות שלה יחזרו לסורם.

המתכון למלפוף של נוף כבר עשה לי חשק מזמן. כשנתקלתי בסופר השכונתי שלי בכרוב ענק, רגשתי שזה סימן מאלוהים!

המתכון הבא הוא לא המתכון המדויק שנוף מציעה לעשות, כי לא היה לי אורז עגול, כי הרגשתי שבא לי לשים פטרוזיליה וחלמתי על רוטב עגבניות.

ככה שיצא לי מתכון שמבוסס כולו על הטעמים של נוף, עם שינויים של חשקים רגעיים. ויצא טעים בקטע של מאמא ערבייה. כאילו, ברמה של להוסיף לעצמי שם שני בתעודת זהות, “פאטמה”, ברמה שזה נגמר תוך פחות מיום, ברמה שהייתי מבסוטה על עצמי שבועיים!

מי שעדיין לא עוקב אחרי נוף, כדאי לכם זו חוויה בפני עצמה: לאינסטגרם של נוף

מצרכים

מילוי

רוטב

אופן הכנה

  1. משרים אורז במים בעקרה עם מים קרים כ-40 דקות.
  2. מוציאים את גזע הכרוב, החלק התחתון, בעזרת סכין כך שתיווצר גומה בתחתית הכרוב.
  3. בסיר גדול (שהכרוב נכנס אליו והמים מכסים את כולו) מרתיחים מים. כאשר המים רתחו מכניסים את הכרוב למים וחולטים בסבלנות - אני נעזרת במלקחיים, כל פעם מפרידה את העלים העליונים וכשהם מוכנים אני מוציאה אותם מהמים לצלחת. איך יודעים שעלי הכרוב חלוטים מספיק? הם צריכים להראות שקופים ואלסטיים. כך שיהיה אפשר לקפל אותם בקלות. את העלים הקטנים שנשארו (כאלו שאי אפשר למלא) שומרים בצד.

    חולטים את הכרוב בסיר גדול. צילום: רום מילשטיין

  4. מכינים את המילוי: מטגנים את הבשר לבדו עם מעט שמן זית, עד שהוא שינה את צבעו לגמרי, מוציאים לקערה. (כדאי לטגן את הבשר בסיר בו אנחנו הולכים לבשל את הכרוב, כך שהטעמים של הבשר בסיר יתנו עומק טעמים).
  5. לקערת הבשר מוסיפים את האורז המושרה, את התבלינים, חופן פטרוזיליה קצוצה, מעט בצל מטוגן (לא חובה) ושיני השום הקצוצות ומערבבים היטב. טועמים את המילוי ומתקנים תיבול במידת הצורך - זכרו שהמילוי צריך להיות מספיק מלוח כדי שימליח גם את האורז כראוי בזמן הבישול.

    מכינים את תערובת המילוי. צילום: רום מילשטיין

  6. ממלאים ומגלגלים: חותכים את עלה הכרוב ומוציאים את מרכז העלה (החלק הקשה שבמרכז), כל עלה כרוב גדול יכול להיות בסופו של דבר 2 כרובים ממולאים, כאלו קטנים יותר יהיו כרוב ממולא אחד.
  7. מניחים מהמילוי, פס דק, ומגלגלים צפוף ככל הניתן! מניחים בצד, בשונה מספרינג רול או עלה גפן, לא חייבים לסגור את הכרוב מהצדדים והוא יכול להישאר פתוח.
  8. קוצצים את עלי הכרוב הקטנים ששמרנו בצד ומניחים בתחתית הסיר בו טיגנו את הבצל.

    קוצצים את עלי הכרוב הקטנים ומניחים בתחתית הסיר. צילום: רום מילשטיין

  9. מעל עלי הכרוב, מסדרים את הכרובים הממולאים צפוף צפוף (זה כל הסוד, להניח ממש צפוף לכן בחרו מלכתחילה סיר קטן אבל לא מידי). במידה ונדרש לסדר בעוד קומה, פותחים עוד קומה בסיר ומסדרים גם אותה צפוף ככל הניתן.

    מסדרים את עלי הכרוב הממולא צפוף ככל הניתן. צילום: רום מילשטיין

  10. מפזרים מעל עוד 2 שיני שום חתוכות לפרוסות.
  11. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים 2 כפות רסק עגבניות, 2 כוסות מים חמים (יתכן ותצטרכו יותר), מוסיפים מעט קינמון ועוד מעט בהרט, מלח ופלפל וטועמים שטעים לכם.
  12. סוחטים 2 לימונים גדולים לתוך סיר הכרובים, שופכים את הרוטב, הרוטב אמור לכסות את הכרובים לגמרי, אם לא מכסה מוסיפים עוד מים רותחים.
  13. מכסים בצלחת הפוכה (כמו בתמונה) זה יוצר לחץ על הכרובים ודואג שהם לא יזוזו ויפתחו בזמן הבישול.

    מכסים בצלחת הפוכה. צילום: רום מילשטיין

  14. מביאים לרתיחה, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דק’.
  15. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  16. מכניסים את סיר הכרובים (יחד עם הצלחת) לאפייה של 30 דק’.
  17. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, מוציאים את הצלחת ובודקים שיש מספיק נוזלים להמשך אפייה (אם הסיר יבש לגמרי, הוסיפו עוד חצי כוס מים) ונותנים לכרובים להתבשל עוד כ-40 דק’ עד שעה בחום נמוך.
  18. מוציאים וזוללים!

    מוציאים וזוללים. צילום: רום מילשטיין

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 104.3 קק״ל 2086.1 קק״ל
פחמימות 13.0 גרם 260.6 גרם
שומן 2.5 גרם 50.9 גרם
נתרן 422.0 מ״ג 8440.1 מ״ג
חלבון 5.7 גרם 114.5 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם 66.1 גרם
שומן רווי 0.9 גרם 18.3 גרם
כולסטרול 10.8 מ״ג 215.0 מ״ג
סידן 62.8 מ״ג 1256.5 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 25.6 מ״ג
אשלגן 319.5 מ״ג 6390.5 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 19.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    עדנה

    עצה ידידותית,כשאת קונה את הכרוב,הקפיאי אותו,לפני שאת רוצה להכין,הפשירי אותו

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody