רקע הנמל

כרוב ממולא: כרוב מלא כל טוב מהצומח

כרוב ממולא: המנה שכולנו אוהבים והפעם במילוי מפתיע וצמחוני שאחרי שתטעמו אותו, תתאהבו ולא תשובו למילוי האורז השגרתי
כרוב ממולא: המנה שכולנו אוהבים והפעם במילוי מפתיע וצמחוני שאחרי שתטעמו אותו, תתאהבו ולא תשובו למילוי האורז השגרתי
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    354
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 354.4 קק״ל 2835.5 קק״ל
    פחמימות 29.4 גרם 235.3 גרם
    שומן 15.1 גרם 120.9 גרם
    נתרן 224.5 מ״ג 1795.9 מ״ג
    חלבון 11.8 גרם 94.2 גרם
    סיבים תזונתיים 18.3 גרם 146.8 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 34.6 גרם
    כולסטרול 11.7 מ״ג 93.5 מ״ג
    סידן 428.1 מ״ג 3424.9 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 29.6 מ״ג
    אשלגן 2834.8 מ״ג 22678.8 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    354
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 354.4 קק״ל 2835.5 קק״ל
    פחמימות 29.4 גרם 235.3 גרם
    שומן 15.1 גרם 120.9 גרם
    נתרן 224.5 מ״ג 1795.9 מ״ג
    חלבון 11.8 גרם 94.2 גרם
    סיבים תזונתיים 18.3 גרם 146.8 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 34.6 גרם
    כולסטרול 11.7 מ״ג 93.5 מ״ג
    סידן 428.1 מ״ג 3424.9 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 29.6 מ״ג
    אשלגן 2834.8 מ״ג 22678.8 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״ג
    סגור

מה שהופך את הכרוב הממולא למנה אהובה כל כך, הוא היכולת לחדש ולגוון במילוי, אכלתם פעם כרוב ממולא בקינואה? נסו ולא תתחרטו.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כרוב

מילוי

בישול

הגשה


אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר גדול מים.
  2. בעזרת סכין קטנה מוציאים את מרכז הכרוב ומכניסים לסיר כשהחור שיצרנו כלפי מעלה.
  3. מבשלים את הכרוב עד שהעלים נפרדים אחד מהשני, מוציאים מהמים ומקררים.
  4. מניחים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים - קינואה, עדשים כתומות, פטרוזיליה, סלרי, בצל קצוץ, עגבנייה מגורדת ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מפרידים את עלי הכרוב ומסדרים אותם על משטח העבודה.
  6. מניחים במרכז כל עלה כף מהמילוי. מקפלים מהצדדים למרכז העלה, ואחר כך מגלגלים כלפי מעלה.
  7. מסדרים בתחתית סיר רחב ושטוח את פרוסות הבצל ועל גביהן את עלי הכרוב הממולאים.
  8. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים לסיר עד לכיסוי העלים, (ניתן להוסיף מים אם צריך).
  9. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 35 דקות.
  10. מכינים את הרוטב להגשה: בקערה קטנה מערבבים יחד שמנת חמוצה, יוגורט, עירית קצוצה, סומק, מלח, פלפל ושמן זית.
  11. מגישים את הכרוב הממולא ולצידו את רוטב היוגורט.

    כרוב ממולא 1
    כרוב ממולא. צילום: שאטרסטוק.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כרוב ממולא: כרוב מלא כל טוב מהצומח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות