כשמתחשק פינוק טעים – מוס לימון אלוהי בכוסות
ברגע שתטעמו את הקינוח הזה החיך והלב יודו לכם, כי ככה צריך לחגוג את החיים. במנות קטנות של אושר מתוק וקטיפתי שלא בא לכם שייגמר לעולם
ברגע שתטעמו את הקינוח הזה החיך והלב יודו לכם, כי ככה צריך לחגוג את החיים. במנות קטנות של אושר מתוק וקטיפתי שלא בא לכם שייגמר לעולם
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.2 קק״ל 2385.9 קק״לפחמימות 24.1 גרם 120.6 גרםשומן 39.3 גרם 196.7 גרםנתרן 72.0 מ״ג 360.2 מ״גחלבון 5.4 גרם 26.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 23.0 גרם 114.8 גרםכולסטרול 205.0 מ״ג 1025.2 מ״גסידן 25.9 מ״ג 129.7 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 71.4 מ״ג 356.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות477
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.2 קק״ל 2385.9 קק״לפחמימות 24.1 גרם 120.6 גרםשומן 39.3 גרם 196.7 גרםנתרן 72.0 מ״ג 360.2 מ״גחלבון 5.4 גרם 26.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 23.0 גרם 114.8 גרםכולסטרול 205.0 מ״ג 1025.2 מ״גסידן 25.9 מ״ג 129.7 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 71.4 מ״ג 356.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.9 מ״גסגור
קינוח מנצח בטעם ובמרקם. קצת השקעה ויש לכם קינוח מרשים ביותר שאף אחד לא יסרב לקבל. אז די עם השוקולד, הוניל והפירות וקדימה – זה הזמן להפוך את הלימון ללימונדה ולהגיש קינוח אלוהי בהגשה אישית ומיוחדת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 477 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את מוס הלימון: מחממים בבן מארי (בקערה המונחת על סיר עם מים, מבלי שתחתית הקערה תיגע במים שבסיר) את מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר והחמאה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהחמאה נמסה. מצננים לטמפ’ החדר.
- טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומבצעים השוואת טמפרטורות בין תערובת הלימון והביצים (כלומר מוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב את תערובת הלימון לביצים).
- מחזירים את הקערה לבן מארי (על סיר המים החמים) וממשיכים לטרוף את התערובת עד שהיא מסמיכה (הזהרו לא להביא לרתיחה).
- מסירים מהאש ומצננים (מומלץ להכין קערה גדולה או כיור במי קרח ולהניח את הקערה בתוך קערת מי הקרח, מבלי שייכנסו מים לקערת התערובת, ולערבב עד שהטמפ’ יורדת לטמפ’ החדר).
- מכסים את הקרם ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מערבבים את קרם הלימון (הקר) עם הקצפת עד לאיחוד.
- מרכיבים את המנה: מוזגים לכוסות אישיות ממוס הלימון עד חצי הגובה, מפזרים מעט פירות יער, מכסים בעוד מוס לימון ומקשטים בשברי מרנג או עוגיות שקדים.
אופן הכנה
- מכינים את מוס הלימון: מחממים בבן מארי (בקערה המונחת על סיר עם מים, מבלי שתחתית הקערה תיגע במים שבסיר) את מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר והחמאה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהחמאה נמסה. מצננים לטמפ’ החדר.
- טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומבצעים השוואת טמפרטורות בין תערובת הלימון והביצים (כלומר מוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב את תערובת הלימון לביצים).
- מחזירים את הקערה לבן מארי (על סיר המים החמים) וממשיכים לטרוף את התערובת עד שהיא מסמיכה (הזהרו לא להביא לרתיחה).
- מסירים מהאש ומצננים (מומלץ להכין קערה גדולה או כיור במי קרח ולהניח את הקערה בתוך קערת מי הקרח, מבלי שייכנסו מים לקערת התערובת, ולערבב עד שהטמפ’ יורדת לטמפ’ החדר).
- מכסים את הקרם ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מערבבים את קרם הלימון (הקר) עם הקצפת עד לאיחוד.
- מרכיבים את המנה: מוזגים לכוסות אישיות ממוס הלימון עד חצי הגובה, מפזרים מעט פירות יער, מכסים בעוד מוס לימון ומקשטים בשברי מרנג או עוגיות שקדים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
בדיוק סיימתי להכין , מחר נטעם בבוקר.. הענים שבאמת התוצר קרמי ויש ריח של ביצים לכל העסק
זה קרם, אפילו קרם טעים.. אבל מוס זה לא!