לא להאמין: קרקר פיצה מקמח כוסמין!

הילדים של הילה סער אוהבים כל דבר שהוא בטעם פיצה! אז למה לא קרקרים מקמח כוסמין מלא? גם בריא וגם טעים, יכול להיות טבעוני וגם כנשנוש נהדר למבוגרים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

יששששש, פיצה!!!!!

זו התגובה של כל ילד כשהוא שומע את המילה הבינלאומית - פיצה.

הילדים שלי אוהבים כל מנה שהיא “בטעם” או “בסגנון” פיצה. אז חוץ מפיצה אמתית, שבלולי פיצה, מאפינס פיצה, וסמבוסק פיצה שאני מכינה, חשבתי למה לא להכין גם קרקר פיצה?

קרקר ביתי הוא אחלה נשנוש. התוספות שהופכות אותו לקרקר פיצה רק משדרגות את הטעם ואת הבריאות, והנה קיבלנו קרקר משודרג בעשר דקות הכנה. הבסיס הוא קמח כוסמין מלא, ואני מוסיפה עשבי תיבול יבשים, גבינת פרמזן מגוררת, רסק עגבניות ושמן זית. מערבבים, מרדדים ואופים.

הילדים שלי אוהבים לקחת את הקרקרים האלה לבי”ס ביחד עם מטבלים וירקות, והם גם ממש מתאימים לאירוח קליל של ילדים ומבוגרים.

שימו לב להערות בסוף המתכון לגרסה טבעונית ולגרסת המבוגרים!

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. שמים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, עשבי התיבול היבשים, מלח ופרמזן ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים, רסק העגבניות ושמן הזית, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו היטב. מניחים את הבצק על נייר האפייה המקומח, מקמחים מעט את הבצק, ומניחים עליו נייר אפייה נוסף. משטחים את הבצק לדסקית בעזרת הידיים, ומתחילים לרדד בעזרת מערוך - דק ככל האפשר עד לעובי של כ-3-4 מ”מ.

    מניחים נייר אפייה על הבצק ומרדדים דק. צילום:הילה סער
    מניחים נייר אפייה על הבצק ומרדדים דק. צילום:הילה סער

  4. מסירים את נייר האפייה העליון ומיישרים את הדפנות של הבצק. חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ-3-4 ס”מ בעזרת סכין חד או גלגלת משוננת.

    בעזרת גלגלת משוננת יוצרים ריבועים. צילום: הילה סער
    בעזרת גלגלת משוננת יוצרים ריבועים. צילום: הילה סער

  5. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית תנור ואופים במשך 15-18 דקות עד לייבוש והזהבה קלה.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לקרקרים להצטנן לגמרי. הם יהפכו להיות קריספיים יותר לאחר שיתקררו.
  7. שוברים לריבועים לפי הסימונים ומאחסנים בצנצנת אטומה.

    שוברים לריבועים ושומרים בצנצנת אטומה. צילום: הילה סער
    שוברים לריבועים ושומרים בצנצנת אטומה. צילום: הילה סער

הערות

  • לגרסה "למבוגרים" – משמיטים את רסק העגבניות, משתמשים בתימין או בתערובת תיבול הרב-דה-פרובנס, ומקבלים קרקר פרמזן ועשבי תיבול. אני אוהבת להוסיף גם מעט שבבי צ'ילי לתוספת של חריפות קלה
  • לגרסה טבעונית ממירים את הפרמזן בכף שמרי בירה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1124.1 קק״ל 1124.1 קק״ל
פחמימות 195.9 גרם 195.9 גרם
שומן 24.4 גרם 24.4 גרם
נתרן 1728.2 מ״ג 1728.2 מ״ג
חלבון 45.6 גרם 45.6 גרם
סיבים תזונתיים 30.6 גרם 30.6 גרם
שומן רווי 5.5 גרם 5.5 גרם
כולסטרול 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
סידן 275.3 מ״ג 275.3 מ״ג
ברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״ג
אשלגן 1115.8 מ״ג 1115.8 מ״ג
אבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    שולמית

    עוגיות טעימות וקלילות ואפילו בריאות

    Avatar
    רויטל

    אני תמיד חוששת מה״כוסמין״ ושאר דברי בריאות. יצא פשוט מעולה!

    Avatar
    Rotem Atias

    להיט! אחלה נישנוש לפיקניק והקטנה עזרה לי להכין אז בכלל חוויה

      Avatar
      Foody Foody

      הכי כייף לבשל עם אמא. איזה יופי של זכרונות את מעניקה לה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody