לא תרצו לחתוך אותו: קיש בטטה מהפנט עם גבינת עיזים

המנה הזו כל כך יפה שהיא תראה כמו תכשיט בשולחן הארוחה שלכם! קבלו מתכון להכנת קיש בטטה נהדר עם שמנת, גבינת עיזים ובצל ירוק
המנה הזו כל כך יפה שהיא תראה כמו תכשיט בשולחן הארוחה שלכם! קבלו מתכון להכנת קיש בטטה נהדר עם שמנת, גבינת עיזים ובצל ירוק
  • בתיה שורק
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4102.8 קק״ל 4102.8 קק״ל
    פחמימות 434.2 גרם 434.2 גרם
    שומן 293.4 גרם 293.4 גרם
    נתרן 5608.5 מ״ג 5608.5 מ״ג
    חלבון 83.2 גרם 83.2 גרם
    סיבים תזונתיים 15.1 גרם 15.1 גרם
    שומן רווי 164.0 גרם 164.0 גרם
    כולסטרול 1544.3 מ״ג 1544.3 מ״ג
    סידן 309.9 מ״ג 309.9 מ״ג
    ברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 1376.3 מ״ג 1376.3 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    4103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4102.8 קק״ל 4102.8 קק״ל
    פחמימות 434.2 גרם 434.2 גרם
    שומן 293.4 גרם 293.4 גרם
    נתרן 5608.5 מ״ג 5608.5 מ״ג
    חלבון 83.2 גרם 83.2 גרם
    סיבים תזונתיים 15.1 גרם 15.1 גרם
    שומן רווי 164.0 גרם 164.0 גרם
    כולסטרול 1544.3 מ״ג 1544.3 מ״ג
    סידן 309.9 מ״ג 309.9 מ״ג
    ברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 1376.3 מ״ג 1376.3 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור

קיש זו ארוחת צהרים או ערב נהדרת שמתאימה לכל יום בשבוע, ולא רק להגשה בשבועות. סלט ירקות בצד – ויש לכם ארוחה טעימה ומשביעה. קבלו מתכון של קיש בטטה נהדר עם גבינת עיזים שמוסיפה עוד טעם למתיקות הבבטות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים דקים (כמו קוסקוס). מוסיפים את הביצה, הטימין והמלח ומעבדים אך ורק לקבלת גושי בצק (במידה והבצק לא מתגבש מוסיפים כף מים). מקבצים את הבצק לכדי דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
  2. מכינים את הבטטה: חותכים את הבטטה לקוביות קטנות.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבטטה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם לריכוך קל. מסירים מן האש.
  4. מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח או בין שני ניירות אפייה (אם הוא קר מידי, נותנים לו מנוחה קלה בחוץ). מניחים את עלה הבצק על גבי התבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות וחותכים את השאריות. מחוררים את התחתית בעזרת במזלג ומעבירים את התבנית ל-20 דקות למקפיא.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ואופים את הקיש כ-18 דקות להזהבה.
  6. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את השמנת, הביצים, המלח, הפלפל והמוסקט.
  7. מסדרים את הבטטה בתוך הקלתית האפויה, יוצקים מעל את תערובת השמנת, מפזרים את הבצל הירוק ומניחים את קרעי הגבינה.
  8. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לא תרצו לחתוך אותו: קיש בטטה מהפנט עם גבינת עיזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    טליה

    אפשר להכין את המתכון בטארלטים אישיים?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אין בעיה

    Avatar
    דן איסוביץ

    הכנתי את המתכון הבצק יצא מעולה.

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח לקרוא!

    Avatar
    רעות ....

    האם אפשר להכין אותה ללא הבצק? עומדת בזכות עצמה?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא ניסינו, כך שלא בטוחים בעמידות המסה ללא הבצק

קטגוריות

אביזרים

טכניקות