לא תרצו לחתוך אותו: קיש בטטה מהפנט עם גבינת עיזים
המנה הזו כל כך יפה שהיא תראה כמו תכשיט בשולחן הארוחה שלכם! קבלו מתכון להכנת קיש בטטה נהדר עם שמנת, גבינת עיזים ובצל ירוק
המנה הזו כל כך יפה שהיא תראה כמו תכשיט בשולחן הארוחה שלכם! קבלו מתכון להכנת קיש בטטה נהדר עם שמנת, גבינת עיזים ובצל ירוק
- בתיה שורק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4102.8 קק״ל 4102.8 קק״לפחמימות 434.2 גרם 434.2 גרםשומן 293.4 גרם 293.4 גרםנתרן 5608.5 מ״ג 5608.5 מ״גחלבון 83.2 גרם 83.2 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 15.1 גרםשומן רווי 164.0 גרם 164.0 גרםכולסטרול 1544.3 מ״ג 1544.3 מ״גסידן 309.9 מ״ג 309.9 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 1376.3 מ״ג 1376.3 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות4103
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4102.8 קק״ל 4102.8 קק״לפחמימות 434.2 גרם 434.2 גרםשומן 293.4 גרם 293.4 גרםנתרן 5608.5 מ״ג 5608.5 מ״גחלבון 83.2 גרם 83.2 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 15.1 גרםשומן רווי 164.0 גרם 164.0 גרםכולסטרול 1544.3 מ״ג 1544.3 מ״גסידן 309.9 מ״ג 309.9 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 1376.3 מ״ג 1376.3 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסגור
קיש זו ארוחת צהרים או ערב נהדרת שמתאימה לכל יום בשבוע, ולא רק להגשה בשבועות. סלט ירקות בצד – ויש לכם ארוחה טעימה ומשביעה. קבלו מתכון של קיש בטטה נהדר עם גבינת עיזים שמוסיפה עוד טעם למתיקות הבבטות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 4103 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1 בטטה גדולהקלופה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%או שמנת לבישול
-
3 ביצים M
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
50 גרם גבינת עיזיםפרומעז, או פטה, או כל גבינה שאוהבים
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים דקים (כמו קוסקוס). מוסיפים את הביצה, הטימין והמלח ומעבדים אך ורק לקבלת גושי בצק (במידה והבצק לא מתגבש מוסיפים כף מים). מקבצים את הבצק לכדי דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
- מכינים את הבטטה: חותכים את הבטטה לקוביות קטנות.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבטטה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם לריכוך קל. מסירים מן האש.
- מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח או בין שני ניירות אפייה (אם הוא קר מידי, נותנים לו מנוחה קלה בחוץ). מניחים את עלה הבצק על גבי התבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות וחותכים את השאריות. מחוררים את התחתית בעזרת במזלג ומעבירים את התבנית ל-20 דקות למקפיא.
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ואופים את הקיש כ-18 דקות להזהבה.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את השמנת, הביצים, המלח, הפלפל והמוסקט.
- מסדרים את הבטטה בתוך הקלתית האפויה, יוצקים מעל את תערובת השמנת, מפזרים את הבצל הירוק ומניחים את קרעי הגבינה.
- מחזירים לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים דקים (כמו קוסקוס). מוסיפים את הביצה, הטימין והמלח ומעבדים אך ורק לקבלת גושי בצק (במידה והבצק לא מתגבש מוסיפים כף מים). מקבצים את הבצק לכדי דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
- מכינים את הבטטה: חותכים את הבטטה לקוביות קטנות.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבטטה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם לריכוך קל. מסירים מן האש.
- מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח או בין שני ניירות אפייה (אם הוא קר מידי, נותנים לו מנוחה קלה בחוץ). מניחים את עלה הבצק על גבי התבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות וחותכים את השאריות. מחוררים את התחתית בעזרת במזלג ומעבירים את התבנית ל-20 דקות למקפיא.
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ואופים את הקיש כ-18 דקות להזהבה.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את השמנת, הביצים, המלח, הפלפל והמוסקט.
- מסדרים את הבטטה בתוך הקלתית האפויה, יוצקים מעל את תערובת השמנת, מפזרים את הבצל הירוק ומניחים את קרעי הגבינה.
- מחזירים לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר להכין את המתכון בטארלטים אישיים?
כן, אין בעיה
הכנתי את המתכון הבצק יצא מעולה.
משמח לקרוא!
האם אפשר להכין אותה ללא הבצק? עומדת בזכות עצמה?
לא ניסינו, כך שלא בטוחים בעמידות המסה ללא הבצק