לביבות בטטה אפויות שחוטפים ישר מהתבנית

גם כששומרים על המשקל אפשר ליהנות מלביבות! פשוט מכינים לביבות בטטה אפויות בתנור - טעימות, פשוטות להכנה ובלי מוצרי חלב, שכיף להגיש בחנוכה וגם בכל יום אחר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות גדולות ומבשלים בסיר עם מים רותחים עד ריכוך. מסננים ומועכים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומתיזים בתרסיס השמן.
  3. קולפים וקוצצים את הבצל לקוביות (ניתן להיעזר בקוצץ ירקות).
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את הבצל המטוגן ושאר הרכיבים לבטטה ומערבבים.
  6. מגלגלים את התערובת לקציצות, משטחים מעט ומניחים על התבנית.
  7. אופים בתנור החם עד להזהבה.
  8. מגישים בצלחת מהממת כזאת ונהנים.

הערות

  • אם רוצים, אפשר לטבול את הלביבות בפירורי לחם ולטגן
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 82.3 קק״ל 987.6 קק״ל
פחמימות 9.8 גרם 117.2 גרם
שומן 3.8 גרם 45.2 גרם
נתרן 275.2 מ״ג 3301.8 מ״ג
חלבון 2.7 גרם 32.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 21.7 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 22.4 גרם
כולסטרול 42.6 מ״ג 511.7 מ״ג
סידן 21.5 מ״ג 257.7 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 11.8 מ״ג
אשלגן 150.4 מ״ג 1805.2 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 7.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    🍠🍠🍠

תגובות (12)

    Avatar
    מלכה ברכה

    בתגובה שלכם מלפני שבועיים ציינתם שבערבוב הבטטות ותפוחי האדמה התערובת הופכת לדביקה. במתכון עצמו איין תפוחי אדמה. אז כמה תפוחי אדמה להוסיף?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אכן אין במתכון תפוחי אדמה. ברכיבי המתכון יש בטטות בלבד ובצל. אין צורך להוסיף תפוחי אדמה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody