חג שבועות רקע

לביבות גבינה 4X4 – מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

תשאלו כל ילד קיבוץ והוא יגיד לכם שאין על לביבות גבינה של בית הילדים. הן קלות, מהירות ונחטפות. אנחנו תמיד רבנו על הלביבה האחרונה (החזק והרע מביננו תמיד ניצח). קבלו את המתכון המושלם!
תשאלו כל ילד קיבוץ והוא יגיד לכם שאין על לביבות גבינה של בית הילדים. הן קלות, מהירות ונחטפות. אנחנו תמיד רבנו על הלביבה האחרונה (החזק והרע מביננו תמיד ניצח). קבלו את המתכון המושלם!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
131 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    101
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 101.3 קק״ל 1621.1 קק״ל
    פחמימות 10.1 גרם 160.9 גרם
    שומן 4.6 גרם 73.6 גרם
    נתרן 50.3 מ״ג 804.6 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 49.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.9 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 33.9 גרם
    כולסטרול 80.6 מ״ג 1289.1 מ״ג
    סידן 11.5 מ״ג 183.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 34.0 מ״ג 543.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    101
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 101.3 קק״ל 1621.1 קק״ל
    פחמימות 10.1 גרם 160.9 גרם
    שומן 4.6 גרם 73.6 גרם
    נתרן 50.3 מ״ג 804.6 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 49.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.9 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 33.9 גרם
    כולסטרול 80.6 מ״ג 1289.1 מ״ג
    סידן 11.5 מ״ג 183.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 34.0 מ״ג 543.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור

יש ריחות שמחזירים אותי בשניה לקיבוץ חצור, לקימה משותפת בבית הילדים, לכוסות הפלסטיק, לקריאות המטפלת “נא לצחצח בחוזקה” בזמן שהיא מכינה לכל ילדי הקבוצה ארוחת בוקר. אני יודעת שלעיתים הלינה המשותפת רחוק מבית ההורים נחווית כטראומה וכפצע כואב להמון ילדי קיבוץ שבגרו, אבל אני חוויתי אותה באושר. הרגשתי בטוחה ורצויה ומעולם לא הפסקתי לחפש בכל מקום את הקיבוץ ממנו נעקרתי.

היום, אחרי שנים ארוכות בעיר, חזרתי לירוק, לעצים המניבים פעם פקאנים ופעם תותים ואם יהיה לי מזל, אמצא גם שיח פיטנגו נסתר שאוכל ממנו עד שתכאב לי הבטן.

לרגע המעבר אני מכינה לביבות גבינה נפלאות, שהן מאבות המזון של כל ילד קיבוץ באשר הוא. לפחות פעם בשבוע טיגנו לנו המטפלות את הלביבות הפשוטות והנחטפות. הן לא מתוקות מדי, יש להן טעם גבינתי מרענן והן נפלאות עם ריבה (בבקשה אל תלכלכו אותן עם סירופ שוקולד או מייפל, זה סתם יסתיר לכם את הטעם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
131 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ללביבות:

לטיגון:

להגשה:


אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.

    מערבבים את כל המרכיבים לבלילה חלקה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מערבבים את כל המרכיבים לבלילה חלקה. צילום: טל סיון-ציפורין

  2. ממיסים מעט חמאה במחבת (אפשר שמן, אבל חמאה זה הרבה יותר טעים).
  3. בעזרת כף יוצקים 3 תלוליות של בלילה במחבת ומטגנים על להבה בינונית עד ששני הצדדים מזהיבים. כדאי להשגיח על הלביבות ולשחק עם האש. לפעמים צריך להנמיך אותה מעט כדי שהלביבות לא יהיו מוכנות רק מבחוץ.
    יוצקים מהבלילה למחבת משומנת בחמאה. צילום: טל סיון-ציפורין
    יוצקים מהבלילה למחבת משומנת בחמאה. צילום: טל סיון-ציפורין
    יוצקים מהבלילה למחבת משומנת בחמאה. צילום: טל סיון-ציפורין
    יוצקים מהבלילה למחבת משומנת בחמאה. צילום: טל סיון-ציפורין

    ומטגנים משני הצדדים. צילום: טל סיון-ציפורין
    ומטגנים משני הצדדים. צילום: טל סיון-ציפורין

  4. מגישים בצלחת הכי יפה שתמצאו עם ריבת תות שדה ואבקת סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבות גבינה 4X4 – מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    איה פלשקס

    הזכרת לי נשכחות. גם בעיר היו מכינים בדיוק ככה. משום מה קניתי גבינת כנען. אהין איתה את הלביבות.תודה יקירהך

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, איה! נשמח לדעת איך יצא!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות