
לביבות כרישה ובצל ירוק מושלמות לפסח
לביבות רכות ושחומות וטעימות בטירוף. חצי שעה עבודה במטבח ויש לכם צלחת עמוסה לביבות שרק צריך לחכות שיתקררו מעט כדי לחטוף ולאכול בעמידה!
לביבות רכות ושחומות וטעימות בטירוף. חצי שעה עבודה במטבח ויש לכם צלחת עמוסה לביבות שרק צריך לחכות שיתקררו מעט כדי לחטוף ולאכול בעמידה!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 196.0 קק״ל 1175.7 קק״לפחמימות 26.6 גרם 159.4 גרםשומן 7.8 גרם 46.5 גרםנתרן 282.6 מ״ג 1695.4 מ״גחלבון 9.4 גרם 56.2 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.4 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 196.9 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 98.9 מ״ג 593.6 מ״גברזל 3.2 מ״ג 19.1 מ״גאשלגן 307.4 מ״ג 1844.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות196
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 196.0 קק״ל 1175.7 קק״לפחמימות 26.6 גרם 159.4 גרםשומן 7.8 גרם 46.5 גרםנתרן 282.6 מ״ג 1695.4 מ״גחלבון 9.4 גרם 56.2 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.4 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 196.9 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 98.9 מ״ג 593.6 מ״גברזל 3.2 מ״ג 19.1 מ״גאשלגן 307.4 מ״ג 1844.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
אם אתם מאלה שקונים מצות עוד לפני שהחג התחיל, או נוטים להשאר עם עודף של מצות בבית אחרי שהוא נגמר: זה המתכון בשבילכם! לביבות כרישה ובצל ירוק. כמו שילוב בין לביבות הפרסה הקלאסיות למצה ברייט. טעים וממכר, ראו הוזהרתם.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 196 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים


לביבות
-
3 גבעולי כרישותפרוסים דק
-
5 גבעולי בצל ירוקקצוץ
-
2 תפוחי אדמה בינונייםמבושלים
-
4 ביצים L
-
4 יחידות מצות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט כורכום
-
1 חבילה סנו סושי – נייר אפייה טבעי
טיגון
-
1 ליטר שמן סויה
-
1 גליל סנו סושי – רב מגבת ג’מבו

אופן הכנה
- מבשלים את פרוסות הכרישה במים עד שמתרככות לחלוטין, ומסננים.
- מרטיבים את המצות במים ומרסקים לחתיכות קטנות.
- מועכים את תפוח האדמה למחית חלקה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים.
- נותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
- מלבבים לביבות קטנות ומניחים על נייר אפייה טבעי סנו סושי - נעזרים בכף לכמות וגודל אחיד.
- במחבת עם שמן סויה/קנולה מטגנים את הלביבות על להבה בינונית.
- מוציאים מהמחבת ומניחים על רב מגבת סנו סושי לספיגת השמן.
לביבות כרישה ובצל ירוק. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעמה רן
אופן הכנה
- מבשלים את פרוסות הכרישה במים עד שמתרככות לחלוטין, ומסננים.
- מרטיבים את המצות במים ומרסקים לחתיכות קטנות.
- מועכים את תפוח האדמה למחית חלקה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים.
- נותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
- מלבבים לביבות קטנות ומניחים על נייר אפייה טבעי סנו סושי - נעזרים בכף לכמות וגודל אחיד.
- במחבת עם שמן סויה/קנולה מטגנים את הלביבות על להבה בינונית.
- מוציאים מהמחבת ומניחים על רב מגבת סנו סושי לספיגת השמן.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן