לביבות פולנטה וגרעיני תירס הכי טעימות בעולם

לביבות פולנטה וגרעיני תירס, זה הכי קל שיש! מתכון שגם הילדים וגם המבוגרים יבקשו שוב ושוב. טעים וכיפי לא רק לחג החנוכה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מרתיחים את החלב בסיר ומוסיפים תוך כדי ערבוב בכף עץ את קמח התירס לחלב. ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
  2. מורידים את הסיר ממקור החום, מוסיפים את המלח, המזולה, פתיתי הפרמז’ן וגרעיני התירס ומערבבים היטב.
  3. מרפדים תבנית מלבנית בגודל של 20X30 ס”מ (פחות או יותר) בנייר אפייה (שהנייר יבלוט לגובה משולי התבנית) ומשמנים היטב את נייר האפייה במזולה מומסת.
  4. משטחים את התערובת בתבנית (לעובי של 1.5-2 ס”מ). מכניסים למקרר לשעה עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין.
  5. קורצים מהתערובת לביבות עגולות בקוטר של 4-5 ס”מ (או בצורות שאוהבים).
  6. ממיסים מזולה במחבת וצורבים את הלביבות משני הצדדים עד לצבע זהוב-חום (אפשר גם לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך 13 דקות, עד הזהבה).
    לביבות פולנטה וגרעיני תירס בתנור. צילום: אפיק גבאי
    לביבות פולנטה וגרעיני תירס. צילום: אפיק גבאי

    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי
    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 18.3 קק״ל 550.3 קק״ל
פחמימות 1.9 גרם 56.3 גרם
שומן 0.7 גרם 22.4 גרם
נתרן 78.4 מ״ג 2351.1 מ״ג
חלבון 1.2 גרם 36.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.5 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 12.7 גרם
כולסטרול 1.9 מ״ג 58.5 מ״ג
סידן 23.0 מ״ג 690.5 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
אשלגן 21.5 מ״ג 644.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    giti

    במה אפשר להמיר את הפרמז’ן (לרגישים)? או שאפשר פשוט להשמיט אותו?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לוותר על הפרמז’ן או להשתמש בתחליף צמחי או פרווה.

    Avatar
    Adina Lev

    מתי אופים את הלביבות? לפי המתכון מטגנים אותן.

      Avatar
      Foody Foody

      לאחר שהתערובת התייצבה במקרר, קורצים מהתערובת עיגולים בעזרת רינג או קורץ, מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים כ-13 דקות עד הזהבה. בהצלחה (:

הצג עוד