לביבות פולנטה וגרעיני תירס הכי טעימות בעולם

לביבות פולנטה וגרעיני תירס, זה הכי קל שיש! מתכון שגם הילדים וגם המבוגרים יבקשו שוב ושוב. טעים וכיפי לא רק לחג החנוכה
לביבות פולנטה וגרעיני תירס, זה הכי קל שיש! מתכון שגם הילדים וגם המבוגרים יבקשו שוב ושוב. טעים וכיפי לא רק לחג החנוכה
  • יעל טל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    36
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 36.3 קק״ל 1088.0 קק״ל
    פחמימות 1.9 גרם 56.4 גרם
    שומן 2.8 גרם 83.3 גרם
    נתרן 78.6 מ״ג 2359.3 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 37.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 51.0 גרם
    כולסטרול 7.3 מ״ג 219.7 מ״ג
    סידן 23.6 מ״ג 708.5 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 22.1 מ״ג 662.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    36
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 36.3 קק״ל 1088.0 קק״ל
    פחמימות 1.9 גרם 56.4 גרם
    שומן 2.8 גרם 83.3 גרם
    נתרן 78.6 מ״ג 2359.3 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 37.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 7.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 51.0 גרם
    כולסטרול 7.3 מ״ג 219.7 מ״ג
    סידן 23.6 מ״ג 708.5 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 22.1 מ״ג 662.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מרתיחים את החלב בסיר ומוסיפים תוך כדי ערבוב בכף עץ את קמח התירס לחלב. ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
  2. מורידים את הסיר ממקור החום, מוסיפים את המלח, החמאה (או המרגרינה), פתיתי הפרמז’ן וגרעיני התירס ומערבבים היטב.
  3. מרפדים תבנית מלבנית בגודל של 20X30 ס”מ (פחות או יותר) בנייר אפייה (שהנייר יבלוט לגובה משולי התבנית) ומשמנים היטב את נייר האפייה בחמאה מומסת.
  4. משטחים את התערובת בתבנית (לעובי של 1.5-2 ס”מ). מכניסים למקרר לשעה עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין.
  5. קורצים מהתערובת לביבות עגולות בקוטר של 4-5 ס”מ (או בצורות שאוהבים).
  6. מחליטים אם רוצים לאפות את הלביבות או לטגן.
  7. אם רוצים לאפות: מניחים את הלביבות על תבנית אפייה, ממיסים חמאה ומברישים את הלביבות משני הצדדים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.
  8. אם בא לכם לטגן את הלביבות: ממיסים חמאה במחבת וצורבים את הלביבות משני הצדדים עד לצבע זהוב-חום.
  9. בתיאבון! צילום: אפיק גבאי
    לביבות פולנטה שעושות תיאבון! צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבות פולנטה וגרעיני תירס הכי טעימות בעולם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    giti

    במה אפשר להמיר את הפרמז’ן (לרגישים)? או שאפשר פשוט להשמיט אותו?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לוותר על הפרמז’ן או להשתמש בתחליף צמחי או פרווה.

    Avatar
    Adina Lev

    מתי אופים את הלביבות? לפי המתכון מטגנים אותן.

      Avatar
      Foody Foody

      לאחר שהתערובת התייצבה במקרר, קורצים מהתערובת עיגולים בעזרת רינג או קורץ, מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים כ-13 דקות עד הזהבה. בהצלחה (:

    Avatar
    שמואל שביט

    אפשר להמיר את החלב במשהו פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      כמובן, אפשר גם עם מים או עם חלב צמחי. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות