
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
אין אדם בעולם שלא אוהב לביבות וממש לא צריך את חנוכה בשביל לאכול אותן. כל מה שצריך זה כמה מוצרים בסיסיים שיש בכל בית, מחבת, שמן ויאללה, יש לכם ארוחה מצויינת. אם לא בא לכם לטגן אפשר לגמרי לאפות את הלביבות הללו. פשוט לרסס אותן בתרסיס שמן ולאפות בחום בינוני עד הזהבה.

מצרכים
לבלילת הלביבות:
-
2 קישואים גדוליםאו זוקיני
-
1 כוס גרגירי תירסאו אפונה
-
1 כוס קמח לבן
-
1/4 כוס פירורי לחם
-
2 ביצים L
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט מלח דק
לטיגון:
-
1 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- מגררים את הקישואים וסוחטים אותם.
- מערבבים בקערה גדולה את הקישואים, התירס, השום, פירורי הלחם, הקמח, הביצים, הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים היטב. אם אתם מרגישים שהעיסה נוזלית מדי הוסיפו עוד טיפונת קמח.
- על הכיריים מחממים במחבת את השמן.
- צרו בעזרת כף לביבות וטגנו משני הצדדים עד להזהבה.
- הניחו על נייר סופג והגישו עם יוגורט, טחינה ואפילו עם קטשופ. נשמר מצוין במקרר כמה ימים בקופסה אטומה.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
139.5
קק״ל
2790.5
קק״ל
פחמימות
8.4
גרם
168.8
גרם
שומן
11.0
גרם
220.4
גרם
נתרן
157.8
מ״ג
3156.6
מ״ג
חלבון
2.3
גרם
45.3
גרם
סיבים תזונתיים
1.0
גרם
19.8
גרם
שומן רווי
0.9
גרם
18.7
גרם
כולסטרול
25.3
מ״ג
506.4
מ״ג
סידן
11.9
מ״ג
237.2
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
8.8
מ״ג
אשלגן
111.9
מ״ג
2238.0
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
5.1
מ״ג
תגובות (6)
יצא נהדר תודה רבה! הפעם עשינו בטיגון ואולי היום אאפה את הלביבות
כיף לשמוע! תודה וחג שמח!
וואייי..כזה טעים!! תודה על מתכון אליפות!
נראה קליל וטעים. תודה!
אם אין לי קישואים אפשר לעשות עם כרוב? מתאים?
אפשר עם כל ירק שאוהבים (: