רקע דוד משה

לביבות תפוחי אדמה וגבינות של דניאל עמית

לביבות תפוחי אדמה עשירות בגבינות ובצל ירוק, הכי כיף כתירוץ לחנוכה אבל כדאי לכם לשמור על המתכון גם לסתם יום חול כי זה כל כך טעים!!!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

ללביבות

לטיגון

להגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הלביבות: קולפים את תפוחי האדמה וגוררים במגררת.

    גוררים את תפוחי האדמה. צילום: טל סיון-ציפורין
    גוררים את תפוחי האדמה. צילום: טל סיון-ציפורין

  2. סוחטים היטב את תפוחי האדמה להוצאת הנוזלים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הביצים, גבינת החלומי, הפטה, הבצל הירוק, הקמח, הפלפל והמלח ומערבבים היטב.

    מערבבים היטב. צילום: טל סיון-ציפורין
    מערבבים היטב. צילום: טל סיון-ציפורין

  4. מחממים את השמן במחבת (עומק של כ-3 ס”מ) ומטגנים את הלביבות עד הזהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני עד הזהבה.
    יוצרים לביבות ומכניסים לשמן החם. צילום: טל סיון-ציפורין
    יוצרים לביבות ומכניסים לשמן החם. צילום: טל סיון-ציפורין
    הופכים ומטגנים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין
    הופכים ומטגנים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין

    הופכים ומטגנים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין
    הופכים ומטגנים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין

  5. מגישים את הלביבות: מערבבים בקערית את השמנת החמוצה והעירית ומגישים לצד הלביבות החמות.
    לביבות גבינה של דניאל עמית. צילום: טל סיון-ציפורין
    לביבות גבינה של דניאל עמית. צילום: טל סיון-ציפורין

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 82.8 קק״ל 2070.6 קק״ל
פחמימות 3.6 גרם 90.0 גרם
שומן 7.3 גרם 181.9 גרם
נתרן 182.7 מ״ג 4567.8 מ״ג
חלבון 2.2 גרם 54.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.9 גרם
שומן רווי 3.8 גרם 94.2 גרם
כולסטרול 39.6 מ״ג 990.8 מ״ג
סידן 43.5 מ״ג 1086.8 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 919.4 מ״ג 22985.0 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 25.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נטלי אירן

    שלמות !! הכנסתי כמות כפולה חוסל ברגע !!

    Avatar
    הניה שורץ

    אכתוב בהמשך המון תודות הניה