להכין פיתה כמו אייל שני: המתכון הסודי של ‘מזנון’ – פיתה עם כבדי עוף

הפיתה של אייל שני היא סנסציה בינלאומית. קצב הירקות מגיש את המנה האייקונית שלו במסעדות במלבורן, וינה, פריז וניו-יורק. אבל האם אפשר להכין אותה גם בבית? דניאל רגבי יצא במסע לפענוח המתכון הסודי למנת הדגל של מסעדת 'מזנון'
הפיתה של אייל שני היא סנסציה בינלאומית. קצב הירקות מגיש את המנה האייקונית שלו במסעדות במלבורן, וינה, פריז וניו-יורק. אבל האם אפשר להכין אותה גם בבית? דניאל רגבי יצא במסע לפענוח המתכון הסודי למנת הדגל של מסעדת 'מזנון'
  • דניאל רגבי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    854
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 853.8 קק״ל 3415.2 קק״ל
    פחמימות 17.2 גרם 68.7 גרם
    שומן 75.7 גרם 302.7 גרם
    נתרן 3201.0 מ״ג 12804.1 מ״ג
    חלבון 32.8 גרם 131.2 גרם
    סיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.6 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 48.1 גרם
    כולסטרול 431.7 מ״ג 1726.8 מ״ג
    סידן 138.8 מ״ג 555.2 מ״ג
    ברזל 17.1 מ״ג 68.3 מ״ג
    אשלגן 660.2 מ״ג 2640.6 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 25.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    854
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 853.8 קק״ל 3415.2 קק״ל
    פחמימות 17.2 גרם 68.7 גרם
    שומן 75.7 גרם 302.7 גרם
    נתרן 3201.0 מ״ג 12804.1 מ״ג
    חלבון 32.8 גרם 131.2 גרם
    סיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.6 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 48.1 גרם
    כולסטרול 431.7 מ״ג 1726.8 מ״ג
    סידן 138.8 מ״ג 555.2 מ״ג
    ברזל 17.1 מ״ג 68.3 מ״ג
    אשלגן 660.2 מ״ג 2640.6 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 25.8 מ״ג
    סגור

בכל פרק של ‘מנת הדגל’ דניאל רגבי מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלהן, מנתח את המרכיבים והטכניקות שבהם הם טופלו – ומנסה ללמד אתכם איך להכין את המנה במטבח הביתי. הפעם נבקר במזנון של אייל שני, מסעדת הפיתות המפורסמת ברחוב קינג ג’ורג בתל אביב.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלסת עגבניות

טחינה

חריף ירוק

פיתות (מספיק ל-7 פיתות)

הרכבה והגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הסלסה: קוצצים דק את הפלפל החריף, מפלטים את עגבניות התמר - חוצים לרבעים ומסירים את הגרעינים. לאחר מכן קוצצים לקוביות.
  2. מתבלים בלימון, שמן זית ומלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. מכינים את הטחינה: מוזגים את הטחינה הגולמית לקערה גדולה ומוסיפים מים עד להגעה למרקם הרצוי.
  4. מתבלים במלח ולימון בנדיבות, במידה ורוצים, אפשר להוסיף כמון.
  5. מכינים את החריף הירוק: קוצצים דק את הפלפלים החריפים.
  6. בקערה, מועכים את שיני השום ומכסים לגמרי בשמן זית. מתבלים בלימון ומלח.

    מועכים את שיני השום קונפי. צילום: דניאל רגבי
    מועכים את שיני השום קונפי. צילום: דניאל רגבי

  7. מכינים את הפיתות: בקערה ממיסים את השמרים ו-50 מ”ל מים פושרים.
  8. בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים את עיסת השמרים, המים המינרליים והשמן ומערבבים.
  9. ממשיכים ללוש עוד 7 דקות. הבצק אמור להיות רטוב, אבל לאחר כ-3 דקות לישה, הוא ייפרד מדפנות הקערה.
  10. אוספים את הבצק לכדור ומקמחים, מכסים את הקערה, מניחים במקום חמים, 60 דקות מנוחה.
  11. מסירים את מעטפת הניילון ו”מפילים” את הבצק אל תוך עצמו בתפיחה. אוטמים שוב בניילון, ובחזרה למקום החמים לכ-45 דקות.
  12. מחממים את התנור לחום מקסימלי כ-250 מעלות. מניחים בתחתית קערת מים ומעליה מניחים תבנית אפייה הפוכה.
  13. קורצים 7 כדורי בצק, במשקל של כ-120 גרם, כל אחד, ומניחים על משטח מקומח במקום חמים, עד שיכפילו את נפחם, 15-20 דקות.
  14. בעזרת מערוך, מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 12-14 ס”מ, ובעובי 3-4 מ”מ.
  15. מניחים 4 פיתות על התבנית ההפוכה. כעבור 4 עד 5 דקות, כיפת הפיתה מתחילה להזהיב. אופים את שאר הפיתות באותה דרך.
  16. מגישים את המנה: צורבים את הכבדים והבצל הירוק במחבת לוהטת ומשומנת, מתבלים והופכים. צולים עד להשחמה משני הצדדים. שימו לב שהכבדים נשארים ורודים מבפנים כדי שלא יתייבשו. מוציאים לצלחת.

    צורבים את הכבדים. צילום: דניאל רגבי
    צורבים את הכבדים. צילום: דניאל רגבי

  17. מוסיפים את הכבדים לפיתה יחד עם הטחינה, הסלסה והחריף.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
להכין פיתה כמו אייל שני: המתכון הסודי של ‘מזנון’ – פיתה עם כבדי עוף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות