לזניה חצילים וגבינות של ישראל אהרוני

מארחים בשבועות ורוצים להכין מנה חלבית מרשימה? אהרוני אופה בקלי קלות לזניה חצילים וגבינות שמתאימה לאירוח וגם ליום חול
מארחים בשבועות ורוצים להכין מנה חלבית מרשימה? אהרוני אופה בקלי קלות לזניה חצילים וגבינות שמתאימה לאירוח וגם ליום חול
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    6269
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6268.5 קק״ל 6268.5 קק״ל
    פחמימות 420.1 גרם 420.1 גרם
    שומן 414.4 גרם 414.4 גרם
    נתרן 10209.1 מ״ג 10209.1 מ״ג
    חלבון 268.6 גרם 268.6 גרם
    סיבים תזונתיים 67.2 גרם 67.2 גרם
    שומן רווי 158.6 גרם 158.6 גרם
    כולסטרול 579.5 מ״ג 579.5 מ״ג
    סידן 5588.5 מ״ג 5588.5 מ״ג
    ברזל 31.8 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 7877.4 מ״ג 7877.4 מ״ג
    אבץ 26.3 מ״ג 26.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    6269
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6268.5 קק״ל 6268.5 קק״ל
    פחמימות 420.1 גרם 420.1 גרם
    שומן 414.4 גרם 414.4 גרם
    נתרן 10209.1 מ״ג 10209.1 מ״ג
    חלבון 268.6 גרם 268.6 גרם
    סיבים תזונתיים 67.2 גרם 67.2 גרם
    שומן רווי 158.6 גרם 158.6 גרם
    כולסטרול 579.5 מ״ג 579.5 מ״ג
    סידן 5588.5 מ״ג 5588.5 מ״ג
    ברזל 31.8 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 7877.4 מ״ג 7877.4 מ״ג
    אבץ 26.3 מ״ג 26.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


מילוי גבינות

פסטו

בשמל

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  2. מתיזים על פרוסות החצילים מעט ספריי שמן זית, מפזרים תימין וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
  3. מכינים את תערובת הגבינות: מגררים את גבינת הפרמזן בפומפייה דקה.
  4. בקערה גדולה מערבבים את העגבניות המרוסקות, הריקוטה והפרמזן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  5. הכנת פסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ונפטרים מהגבעולים.
  6. מניחים את כל מרכיבי הפסטו במעבד המזון, מוסיפים מעט משמן הזית, וטוחנים בהדרגה. תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם שאוהבים.
  7. הכנת בשמל: מטגנים את הקמח בחמאה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים חלב באיטיות ותבלינים ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה עד להסמכה.
  8. הרכבת הלזניה: מגררים את גבינת הפרמזן לציפוי בפומפייה דקה.
  9. מרפדים תבנית מלבנית משומנת בדפי לזניה. על הדפים מוזגים שליש מתערובת העגבניות המרוסקות, מניחים מעל חצילים עם נגיעה של פסטו על כל פרוסת חציל קלוי, ומוזגים מעל 1/3 מן הבשמל.
  10. חוזרים על הפעולה מתחילתה 3 פעמים. מסיימים בדפי לזניה, בשמל וגבינה מגורדת מלמעלה.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (מכוסה בנייר כסף) למשך 30 דקות. לאחר מכן מסירים את הנייר ואופים 20 דקות נוספות.
  12. מצננים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לזניה חצילים וגבינות של ישראל אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    מירב סאיג

    בסרטון רשום להוסיף קמח לתערובת העגבניות ובמתכוון לא רשום להוסיף קמח. רק לבשמל. מישהו שם לב? האם כן להוסיף קמח לתערובת העגבניות ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מירב, כן שמנו לב תודה על העירנות. אין צורך להוסיף קמח לתערובת העגבניות. כדאי לעקוב אחרי המתכון כמו שהוא כתוב.

    Avatar
    ענבר לושי

    האם אפשר להרכיב את הלזניה מראש ולאפות ביום שלמחרת?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות