לזניה חצילים וגבינות של ישראל אהרוני

מארחים בשבועות ורוצים להכין מנה חלבית מרשימה? אהרוני אופה בקלי קלות לזניה חצילים וגבינות שמתאימה לאירוח וגם ליום חול
מארחים בשבועות ורוצים להכין מנה חלבית מרשימה? אהרוני אופה בקלי קלות לזניה חצילים וגבינות שמתאימה לאירוח וגם ליום חול
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    6269
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6268.5 קק״ל 6268.5 קק״ל
    פחמימות 420.1 גרם 420.1 גרם
    שומן 414.4 גרם 414.4 גרם
    נתרן 10209.1 מ״ג 10209.1 מ״ג
    חלבון 268.6 גרם 268.6 גרם
    סיבים תזונתיים 67.2 גרם 67.2 גרם
    שומן רווי 158.6 גרם 158.6 גרם
    כולסטרול 579.5 מ״ג 579.5 מ״ג
    סידן 5588.5 מ״ג 5588.5 מ״ג
    ברזל 31.8 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 7877.4 מ״ג 7877.4 מ״ג
    אבץ 26.3 מ״ג 26.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    6269
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6268.5 קק״ל 6268.5 קק״ל
    פחמימות 420.1 גרם 420.1 גרם
    שומן 414.4 גרם 414.4 גרם
    נתרן 10209.1 מ״ג 10209.1 מ״ג
    חלבון 268.6 גרם 268.6 גרם
    סיבים תזונתיים 67.2 גרם 67.2 גרם
    שומן רווי 158.6 גרם 158.6 גרם
    כולסטרול 579.5 מ״ג 579.5 מ״ג
    סידן 5588.5 מ״ג 5588.5 מ״ג
    ברזל 31.8 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 7877.4 מ״ג 7877.4 מ״ג
    אבץ 26.3 מ״ג 26.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


מילוי גבינות

פסטו

בשמל

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  2. מתיזים על פרוסות החצילים מעט ספריי שמן זית, מפזרים תימין וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
  3. מכינים את תערובת הגבינות: מגררים את גבינת הפרמזן בפומפייה דקה.
  4. בקערה גדולה מערבבים את העגבניות המרוסקות, הריקוטה והפרמזן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  5. הכנת פסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ונפטרים מהגבעולים.
  6. מניחים את כל מרכיבי הפסטו במעבד המזון, מוסיפים מעט משמן הזית, וטוחנים בהדרגה. תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם שאוהבים.
  7. הכנת בשמל: מטגנים את הקמח בחמאה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים חלב באיטיות ותבלינים ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה עד להסמכה.
  8. הרכבת הלזניה: מגררים את גבינת הפרמזן לציפוי בפומפייה דקה.
  9. מרפדים תבנית מלבנית משומנת בדפי לזניה. על הדפים מוזגים שליש מתערובת העגבניות המרוסקות, מניחים מעל חצילים עם נגיעה של פסטו על כל פרוסת חציל קלוי, ומוזגים מעל 1/3 מן הבשמל.
  10. חוזרים על הפעולה מתחילתה 3 פעמים. מסיימים בדפי לזניה, בשמל וגבינה מגורדת מלמעלה.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (מכוסה בנייר כסף) למשך 30 דקות. לאחר מכן מסירים את הנייר ואופים 20 דקות נוספות.
  12. מצננים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לזניה חצילים וגבינות של ישראל אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אופיר

    לא רשמתם איך מכינים את הבצק

      Avatar
      מערכת Foody

      את דפי הלזניה ניתן לקנות ברשתות השיווק הנבחרות.

    Avatar
    אביבה הררי

    שכחתם את העגבניות המרוסקות. איפה הם צריכים להיות?

      Avatar
      מערכת Foody

      את העגבניות המרוסקות מוסיפים בסעיף 9 במתכון. בהצלחה!

    Avatar
    אביבה הררי

    שכחתם את העגבניות המרוסקות.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה על ההערה. המתכון תוקן ועודכן. את תערובת העגניות המרוסקות עם הגבינות יש למזוג על עלי הלזניה (לפני שמניחים את החצילים). בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות