לזניית פטריות וגבינות פריכה

לזניה צמחונית עם פטריות ושלושה סוגי גבינה, שהופכת לאקסטרה טעימה בזכות ציפוי פריך וממכר של פירורי לחם. לא רק לשבועות!
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל והפטריות לקוביות.
  2. במחבת רחבה מחממים כף משמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ-10 דקות עד שהוא מזהיב מעט. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
  3. מוסיפים למחבת את שתי כפות השמן הנותרות ומחממים מעט. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות.
  4. בקערה רחבה מערבבים יחד גבינה למילוי, תבלינים, שמנת לבישול וביצים. כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה קטנה את הקשקבל והפרמזן
  6. משמנים תבנית לזניה ומניחים בה 3 כפות ממלית הגבינה. מסדרים מעל עלי לזנייה בשכבה אחת. מעל מפזרים שוב שכבה דקה של המלית. מפזרים שליש מכמות הפטריות ומפזרים מתערובת הגבינה מגוררת.
  7. מניחים מעל עוד שכבת של עלי בצק וחוזרים על השכבות: מלית גבינה, פטריות וגבינה מגוררת. מסיימים עם מלית הגבינה שנשארה ומפזרים מעליה פירורי לחם, פטריות וגבינה מגוררת.
  8. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות. מסירים את נייר האפייה ואופים 10 דקות נוספות עד להשחמה.

 

הערות

  • אפשר להחליף את הגבינה במלית לגבינת טבורוג או כנען

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1569.0 קק״ל 1569.0 קק״ל
פחמימות 43.3 גרם 43.3 גרם
שומן 170.1 גרם 170.1 גרם
נתרן 3620.0 מ״ג 3620.0 מ״ג
חלבון 49.4 גרם 49.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.9 גרם 4.9 גרם
שומן רווי 32.1 גרם 32.1 גרם
כולסטרול 635.1 מ״ג 635.1 מ״ג
סידן 325.2 מ״ג 325.2 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״ג
אשלגן 1441.0 מ״ג 1441.0 מ״ג
אבץ 2.6 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody