לחטוף ולטרוף: חטיפי פצפוצי אורז

חטיף טעים טעים בהכנה ביתית! פצפוצי אורז קראנצ'יים עם חמאת בוטנים, בננות מיובשות וציפוי של שוקולד מריר ולבן - הנשנוש המושלם לילדים ולמבוגרים פשוט ומהיר להכנה
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

חטיפי פצפוצי אורז

ציפוי

אופן הכנה

    1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה, מניחים על סיר קטן עם מים רותחים. חשוב: אסור שהמים בסיר יגעו בתחתית הקערה עם השוקולד!
    2. מבשלים ומערבבים עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתמזגים לתערובת אחידה.
    3. שמים את פצפוצי האורז בקערה גדולה, מוסיפים את החמאת בוטנים והבננות המיובשות ומערבבים.
    4. יוצקים על הכל את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים היטב.
    5. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה- סנו (גם בדפנות!) ומעבירים לתבנית את תערובת פצפוצי האורז. משטחים, מכסים בנייר כסף- סנו ומעבירים למקרר לשעה.
  1. מוציאים את התערובת מהמקרר מחלצים מהתבנית, חותכים לאצבעות בגודל של 3X10
  2. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד המריר/שוקולד לבן, טובלים את האצבעות או מזלפים עם שוקולד מריר/לבן ומניחים על תבנית. מכניסים את התבנית למקפיא- beko ל-10 דק’.
    חטיפי פצפוצי אורז (צילום: שניר גוואטה)
    חטיפי פצפוצי אורז (צילום: שניר גוואטה)

    לתה או לקפה גם טעים וגם יפה: כדורים של פירות יבשים ובוטנים

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 338.0 קק״ל 4056.5 קק״ל
פחמימות 39.2 גרם 471.0 גרם
שומן 18.0 גרם 215.7 גרם
נתרן 57.6 מ״ג 691.2 מ״ג
חלבון 5.7 גרם 68.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.8 גרם 45.6 גרם
שומן רווי 9.3 גרם 111.6 גרם
כולסטרול 11.2 מ״ג 134.5 מ״ג
סידן 43.6 מ״ג 523.6 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 24.8 מ״ג
אשלגן 365.9 מ״ג 4390.3 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 18.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody