לחם תירס עשיר וטעים ממש כמו עוגה

ג'אנה חן שמעה על בהלת התירס ונזכרה בלחם תירס מופלא שהיא מכינה עם הרבה זרעי בריאות לקישוט שכיף לפרוס ולאכול כמו פרוסת עוגה או לצד ממרחים שאוהבים
ג'אנה חן שמעה על בהלת התירס ונזכרה בלחם תירס מופלא שהיא מכינה עם הרבה זרעי בריאות לקישוט שכיף לפרוס ולאכול כמו פרוסת עוגה או לצד ממרחים שאוהבים
  • ג'אנה חן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 289.5 קק״ל 2315.9 קק״ל
    פחמימות 23.2 גרם 185.6 גרם
    שומן 16.4 גרם 130.8 גרם
    נתרן 2679.9 מ״ג 21439.3 מ״ג
    חלבון 12.5 גרם 99.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 10.3 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 67.8 גרם
    כולסטרול 144.5 מ״ג 1155.9 מ״ג
    סידן 213.1 מ״ג 1705.0 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 1577.5 מ״ג 12620.2 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 289.5 קק״ל 2315.9 קק״ל
    פחמימות 23.2 גרם 185.6 גרם
    שומן 16.4 גרם 130.8 גרם
    נתרן 2679.9 מ״ג 21439.3 מ״ג
    חלבון 12.5 גרם 99.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 10.3 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 67.8 גרם
    כולסטרול 144.5 מ״ג 1155.9 מ״ג
    סידן 213.1 מ״ג 1705.0 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 1577.5 מ״ג 12620.2 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.2 מ״ג
    סגור

שמעתי אין סוף בדיחות וסיפורים על בהלת התירס בקופסאות השימורים אז החלטתי להכין את התירס בזווית קצת אחרת שאני מאד אוהבת.

הלחם כל כך עשיר וטעים שאני אוהבת לאכול אותו ללא תוספות בהגשה כמו פרוסת עוגה. אבל אפשר להגיש גם לצד שמנת חמוצה, גבינות וכל מה שאוהבים.

אני בטוחה שתהנו מזה,

שלכם ג׳אנה.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחם תירס

ציפוי

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, קמח התירס, הפרמז’ן, המלח, הסוכר, הפפריקה והכמון.

    לחם תירס (צילום: ג'אנה חן)
    מערבבים בקערה את החומרים היבשים (צילום: ג’אנה חן)

  3. בקערה נפרדת מערבבים את השמן, הביצים והחלב.
  4. מוזגים את הנוזלים לקערת היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.

    לחם תירס (צילום: ג'אנה חן)
    מוסיפים את חומרי הגלם “הרטובים” ליבשים (צילום: ג’אנה חן)

  5. מוזגים את הבלילה לתבנית (אפשר גם לתבניות עגולות אישיות).
  6. מפזרים מלמעלה את הזרעים שאוהבים ומכניסים לתנור ל-49 דקות.
  7. מצננים ומגישים לצד שמנת חמוצה או גבינת לאבנה ושמן זית.

    לחם תירס (צילום: ג'אנה חן)
    לחם תירס (צילום: ג’אנה חן)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחם תירס עשיר וטעים ממש כמו עוגה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות