לחמניות במילוי בשר

סימה ביטון מלמדת כיצד מכינים מאפים אישיים טעימים וממכרים: לחמניות במילוי בשר. לחמניות מתוקות מעט, תפוחות ואווריריות, עם מלית של בשר טחון ורוטב עגבניות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

בצק

מלית בשר

הברשה

עיטור

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח, מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד המלח והשמן.
  2. לשים 5-7 דקות במהירות בינונית ועד לקבלת בצק רך וחלק.
  3. מוסיפים את השמן והמלח ולשים 9 דקות נוספות.
  4. מכסים בשקית ניילון (לא ניילון נצמד) ומתפיחים כ-60-45 דקות או עד שהבצק תופח פי אחד ורבע עד אחד וחצי מנפחו המקורי.
  5. מכינים את מלית הבשר: קולפים וקוצצים דק את הבצל.
  6. במחבת רחבה ועמוקה מחממים חצי מכמות השמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מתפורר ומשחים.
  7. מעבירים את הבשר לכלי אחר ושומרים בצד.
  8. באותה המחבת מחממים את המחצית השנייה של השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך.
  9. מוסיפים למחבת את הבשר המטוגן, רסק עגבניות, פפריקה, קקאו, עגבניות קצוצות וחצי כוס מים עד לכיסוי מוחלט.
  10. מבשלים לפחות 40 דקות על גבי להבה נמוכה, מערבבים מידי פעם ועד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
  11. מוסיפים את הבזיליקום, מלח ופלפל. בודקים טעמים. מסירים מהאש ומצננים.
  12. מרכיבים ואופים: טורפים היטב בקערה את הביצה והשמן להברשה. מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר 4-5 ס״מ.
  13. ממלאים כל כדור בצק בכפית מהמלית. סוגרים ומניחים כשהתפר פונה כלפי מטה בתבנית שקעים.
  14. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום/קצח/גרעיני דלעת/פרג (אפשר אחד או יותר מהציפויים).
  15. עוטפים בשקית ניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים תנור ל -180 מעלות.
  16. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים ליצירת סביבה עשירה באדים.
  17. אופים כ-25 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.
  18. מוציאים ומצננים מעט לפניי ההגשה.

הערות

  • ניתן להכין גם ללא תבנית שקעים בתבנית התנור

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4180.1 קק״ל 4180.1 קק״ל
פחמימות 245.5 גרם 245.5 גרם
שומן 283.9 גרם 283.9 גרם
נתרן 4240.3 מ״ג 4240.3 מ״ג
חלבון 183.6 גרם 183.6 גרם
סיבים תזונתיים 30.3 גרם 30.3 גרם
שומן רווי 60.1 גרם 60.1 גרם
כולסטרול 1191.4 מ״ג 1191.4 מ״ג
סידן 1283.6 מ״ג 1283.6 מ״ג
ברזל 38.6 מ״ג 38.6 מ״ג
אשלגן 5870.0 מ״ג 5870.0 מ״ג
אבץ 37.6 מ״ג 37.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody