סנו רקע

לחמניות קקאו לבית הספר – הילדים ירוצו ללימודים!

זוכרים את הלחמנייה והשוקו מבית הספר? אז קבלו לחמניות קקאו ושוקולד צ'יפס שיגרמו לילדים שלכם לרוץ כל בוקר ללימודים ולחכות להפסקת האוכל!
זוכרים את הלחמנייה והשוקו מבית הספר? אז קבלו לחמניות קקאו ושוקולד צ'יפס שיגרמו לילדים שלכם לרוץ כל בוקר ללימודים ולחכות להפסקת האוכל!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 8 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    176
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 175.8 קק״ל 1757.9 קק״ל
    פחמימות 30.9 גרם 309.5 גרם
    שומן 5.5 גרם 54.8 גרם
    נתרן 780.7 מ״ג 7806.8 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 24.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 14.8 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 32.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.2 מ״ג 112.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.3 מ״ג
    אשלגן 220.5 מ״ג 2204.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 8 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    176
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 175.8 קק״ל 1757.9 קק״ל
    פחמימות 30.9 גרם 309.5 גרם
    שומן 5.5 גרם 54.8 גרם
    נתרן 780.7 מ״ג 7806.8 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 24.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 14.8 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 32.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.2 מ״ג 112.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.3 מ״ג
    אשלגן 220.5 מ״ג 2204.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור

מתכון מעולה ללחמניות טעימות שכל הילדים אוהבים – והשוקולד? כבר בפנים! אמנם מצריך תכנון מראש בגלל הכנת הפוליש, אבל שווה כל ביס.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכינים את הפוליש ערב לפני: מערבבים היטב בקערה את מרכיבי הפוליש - קמח, מים ושמרים.
  2. מכסים את הפוליש בסנו סושי- ניילון נצמד רחב ומניחים בצד במשך 6 שעות. 
  3. מכינים את הלחמניות יום למחרת: בקערת המיקסר מערבבים יחד את הפוליש המוכן עם מים, שמרים וסוכר.
  4. מוסיפים את הקמח והקקאו ולשים במשך 3 דקות.

    לחמניות קקאו 5
    מפזרים קמח לקישוט לפני האפייה

  5. מוסיפים את המלח ולשים במשך 5 דקות נוספות.
  6. בדקת הלישה האחרונה מוסיפים גם את השוקולד.
  7. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד שמכפיל את נפחו (ניתן להתפיח לילה קודם במקרר).
  8. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 100 גרם ומעצבים לצורת לחמניות.
  9. מתפיחים שוב במשך כ-60 דקות בתוך תנור כבוי, עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.

    לחמניות קקאו 2
    מכניסים את הלחמניות לשקית זיפר עם סליידר

  10. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  11. מפזרים לקישוט מעט קמח על הלחמניות ואופים במשך 20 דקות.
  12. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים.
  13. שמים את הלחמניות בסנו סושי - שקיות זיפר עם סליידר  M ויוצאים לדרך.

    לחמניות קקאו 4
    לחמניות קקאו. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

הערות

  • המתכון מצריך הכנת פוליש מראש. מהו פוליש? תערובת של מים, קמח ושמרים הנקרא גם – מחמצת מהירה. מדמה מעט את תכונות המחמצת, בהכנה של יום מראש בלבד.
  • לחמניות שלא נאכלו באותו היום ניתן לאחסן במקפיא בסנו סושי - שקיות זיפר סליידר M.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות קקאו לבית הספר – הילדים ירוצו ללימודים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שני

    אם איכשהו יוצא שהפוליש נשאר בצד יותר מ-6 שעות, האם הוא נהרס?… מה המקס’ זמן להשאיר אותו בצד לפני הכנת הלחמניות?

      Avatar
      מערכת Foody

      בימים קרים אפשר להכין את הפוליש 12-24 שעות לפני הכנת בצק הלחמניות. בימים חמים מומלץ להכין 6 שעות לפני.

      Avatar
      גלית וייס

      לאחר 6 שעות, אפשר לשמור את הפוליש במקרר?

      Avatar
      Foody team

      היי גלית, אפשר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות