לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא

הלחמניות של הילה סער מתוקות מבפנים ומבחוץ. לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא עם מראה של רימון אמיתי. ללא ספק הלחמניות שתרצו על שולחן החג שלכם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מריחים את זה? הריח של החגים כבר לגמרי באוויר.

הלילות הופכים לקרירים יותר, הימים מתקצרים ויש איזו חגיגיות שמתגנבת לתוך היום יום.

אני אוהבת חגים. אוהבת ארוחות משפחתיות עם הרבה אוכל טוב ואנשים אהובים. והכי אוהבת לפנק במשהו חגיגי בארוחת החג.

השנה כל צלחת תקושט ברימון שהוא לחמניה מתוקה מקמח מלא עם סלק. הבצק הוא בצק של חלה, והצבע מגיע מסלק טרי, שמוסיף גם טעם מיוחד ומתקתק.

את הלחמניות אני מכינה ביחד עם הילדים, שמשוגעים על עבודה עם בצק ומכינים איתי חלות כבר שנים. ההכנה פשוטה ודומה להכנה של חלות רגילות, כמו שמכינים בגנים בימי שישי.

אז תכניסו את הילדים למטבח, ואני מבטיחה לכם שהם ישתגעו מהצבע של הבצק וייהנו לעבוד איתו.

השתמשתי בקמח חיטה מלא 70%, שהוא קמח מלא שנופו ממנו 30% מהסיבים, כדי שיהיה קל ורך יותר. קמח כוסמין לא יעבוד פה, הוא רך מדי ולא ישמור על הצורה הכדורית לאחר ההתפחה.

שיהיו לנו חגים שמחים!

מצרכים

בצק

זיגוג

אופן הכנה

  1. שמים בקערת מיקסר את החומרים לפי הסדר (עד המים) ומערבבים אחרי כל הוספה.
  2. מתחילים לעבד עם וו לישה במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים. אם הבצק עדיין יבש מדי מוסיפים מעט מים לפי הצורך. מוסיפים רק כף אחת בכל פעם.
  3. כשמתחיל להיווצר בצק אחיד מוסיפים שמן זית ומלח.
  4. לשים במשך כ-10 דקות. הבצק צריך לצאת מעט דביק.
  5. משמנים קלות את פני הבצק, מכסים ומניחים להתפחה של כשעה עד להכפלת הנפח.
  6. אחרי ההתפחה מוציאים מהקערה ומחלקים את הבצק לשני חלקים 80/20. את ה-20% מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד.
  7. את ה-80% מחלקים ל-10 חלקים שווים (כדאי עם משקל כדי שיצא מדויק) ומגלגלים לכדורים הדוקים. מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים ומניחים להתפחה שניה של כחצי שעה-40 דקות.
  8. לאחר ההתפחה השנייה מוציאים את 20% הבצק מהקירור ומחלקים ל-10 כדורים קטנים ושווים בגודלם. גוזרים בעזרת מספריים נקיים חתך במרכז הכדור, לא עד הסוף. מרחיקים קצת את שני החלקים וגוזרים כל אחד מהם שוב באמצע ליצירת ה״כתר״ של הרימון. מניחים בעדינות במרכז הכדורים התפוחים.
  9. מברישים בעדינות בביצה טרופה עם כף מים. מפזרים מעט שומשום שחור על כל רימון.
  10. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
מתוקות אמיתיות
מתוקות אמיתיות
מכל כיוון
מכל כיוון

 

הערות

  • לגרסה טבעונית: משמיטים את הביצה ומברישים לפני האפייה בסילאן מדולל במים או בשמן זית

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 239.9 קק״ל 2399.3 קק״ל
פחמימות 38.0 גרם 380.3 גרם
שומן 9.2 גרם 91.7 גרם
נתרן 177.8 מ״ג 1777.8 מ״ג
חלבון 7.8 גרם 77.8 גרם
סיבים תזונתיים 6.0 גרם 59.6 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 15.4 גרם
כולסטרול 50.8 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 24.6 מ״ג 245.6 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 21.0 מ״ג
אשלגן 220.4 מ״ג 2203.8 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 14.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

      Avatar
      Foody Foody

      כמעט בכל סופרמרקט וגם בחנויות טבע

    Avatar
    רחלי מיכאלי - ראשי

    אפשר מקמח רגיל ולא מלא?

    Avatar
    ליאורה אל-יסף

    מניחה שאפשר במקום עם קמח רגיל?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody