לחמניות שוקולד שילדים מאוד אוהבים

לילדים נמאס מהכריכים המוכרים עם קוטג', גבינה צהובה או ממרח שוקולד? קבלו מתכון נפלא ללחמניות שוקולד רכות ואווריריות, משובצות בהמון שוקולד צ'יפס
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

זיגוג

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה, מערבבים את השמרים היבשים, הסוכר והחלב הפושר. מניחים בצד ל-15 דקות.
  2. ממיסים במיקרוגל את החמאה.
  3. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ואת המלח ומערבבים מעט. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את החמאה המומסת, הביצה הטרופה, השוקולד צ’יפס ואת תערובת החלב והשמרים.
  4. לשים את התערובת במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שנוצר בצק גמיש וחלק.
  5. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד, מניחים במקום חם ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים למשטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם.
  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מתיזים תרסיס בטעם חמאה ומחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. מניחים את כדורי הבצק בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במשך 20 דקות.
  9. בסיום ההתפחה השנייה, אופים את הלחמניות כ20-25 דקות, עד שהן מזהיבות.
  10. בינתיים, מכינים את הזיגוג: מערבבים את הסוכר במים החמים.
  11. כשהלחמניות מוכנות, מורחים אותן בעזרת מברשת סיליקון בסירופ הסוכר.

הערות

  • הלחמניות נהדרות חמות מהתנור וגם בחימום מחדש במיקרוגל
  • אפשר לאכול סתם ככה או להכין מהן כריכים עם ממרח שוקולד, חלבה וכו'

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 313.0 קק״ל 5007.2 קק״ל
פחמימות 50.5 גרם 808.0 גרם
שומן 9.9 גרם 158.4 גרם
נתרן 203.4 מ״ג 3253.7 מ״ג
חלבון 5.2 גרם 82.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 24.1 גרם
שומן רווי 5.7 גרם 91.0 גרם
כולסטרול 22.6 מ״ג 361.3 מ״ג
סידן 15.4 מ״ג 245.8 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 33.0 מ״ג
אשלגן 286.7 מ״ג 4587.2 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 12.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody