סנו רקע

לחמניות שיבולת שועל עם הפתעה מתוקה

מתכון נהדר ללחמניות שיבולת שועל רכות וטעימות שמחביאות בתוכן קוביות שוקולד מריר. החלק הכי קשה בתהליך ההכנה הוא לחכות שהן יהיו מוכנות
מתכון נהדר ללחמניות שיבולת שועל רכות וטעימות שמחביאות בתוכן קוביות שוקולד מריר. החלק הכי קשה בתהליך ההכנה הוא לחכות שהן יהיו מוכנות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    261
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 260.9 קק״ל 3652.0 קק״ל
    פחמימות 50.0 גרם 699.5 גרם
    שומן 16.2 גרם 226.7 גרם
    נתרן 251.7 מ״ג 3524.0 מ״ג
    חלבון 12.8 גרם 179.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.7 גרם 135.5 גרם
    שומן רווי 12.5 גרם 175.5 גרם
    כולסטרול 40.8 מ״ג 571.0 מ״ג
    סידן 38.2 מ״ג 534.3 מ״ג
    ברזל 9.1 מ״ג 127.2 מ״ג
    אשלגן 151.1 מ״ג 2114.7 מ״ג
    אבץ 8.5 מ״ג 119.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    261
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 260.9 קק״ל 3652.0 קק״ל
    פחמימות 50.0 גרם 699.5 גרם
    שומן 16.2 גרם 226.7 גרם
    נתרן 251.7 מ״ג 3524.0 מ״ג
    חלבון 12.8 גרם 179.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.7 גרם 135.5 גרם
    שומן רווי 12.5 גרם 175.5 גרם
    כולסטרול 40.8 מ״ג 571.0 מ״ג
    סידן 38.2 מ״ג 534.3 מ״ג
    ברזל 9.1 מ״ג 127.2 מ״ג
    אשלגן 151.1 מ״ג 2114.7 מ״ג
    אבץ 8.5 מ״ג 119.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


לחמניות

מלית

הברשה וקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החלב, הסוכר והשמרים וטורפים קלות.
  2. מוסיפים את הביצה, החמאה או השמן, שיבולת השועל והקמח, ולשים במשך כ- 6-7 דקות.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד 1-2 דקות או עד שמתקבל בצק רך ונעים.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך כ- 60-90 דקות או עד להכפלת הנפח.

    לחמניות שיבולת שועל סנו סושי 2
    מתפיחים את הבצק בקערה גדולה משומנת ומכוסה בניילון נצמד. צילום: שי נייבורג

  5. מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח ולשים כדי להוציא את בועות האוויר.
  6. מחלקים ל-14 חלקים שווים (קודם את הבצק לשני חצאים, ואז כל חצי ל-7 חלקים).
  7. מרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי
  8. מעצבים את הלחמניות: משטחים קצת כל חתיכת בצק על משטח העבודה, שמים במרכזו 2 קוביות שוקולד, סוגרים את הבצק מעל בצורת כיס ומכדררים ללחמנייה עגולה. ממשיכים עם יתר הבצק והשוקולד.

    לחמניות שיבולת שועל סנו סושי 3
    שמים במרכז כל לחמנייה 2 קוביות שוקולד מריר. צילום: שי נייבורג

  9. מסדרים את הלחמניות בתוך התבנית עם התפר כלפי מטה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.

    לחמניות שיבולת שועל סנו סושי. צילום:
    מסדרים את הלחמניות בתוך תבנית ומתפיחים במשך 20 דקות. צילום: שי נייבורג

  10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  11. מברישים את הלחמניות בתערובת של ביצה טרופה ומים ומפזרים קצת שיבולת שועל מעליהן. 

    לחמניות שיבולת שועל סנו סושי 5
    מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומים. צילום: שי נייבורג

  12. אופים את הלחמניות במשך 20 דקות או עד שהן מזהיבות יפה.
  13. מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום.

    לחמניות שיבולת שועל סנו סושי 6
    טעימות ובריאות עם הפתעה מתוקה - לחמניות שיבולת שועל במילוי שוקולד מריר. צילום: שי נייבורג

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות שיבולת שועל עם הפתעה מתוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות