לחמניות תלושותי צמחוניות במילוי חצילים ועגבניות

לחמניות תלושותי איטלקיות נהדרות שבתוכן הפתעה: מילוי חצילים, עגבניות ובזיליקום. הן רכות, עסיסיות ובצבע משגע. יאמי!
לחמניות תלושותי איטלקיות נהדרות שבתוכן הפתעה: מילוי חצילים, עגבניות ובזיליקום. הן רכות, עסיסיות ובצבע משגע. יאמי!
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    240
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 239.6 קק״ל 4792.5 קק״ל
    פחמימות 44.9 גרם 897.2 גרם
    סוכר 8.2 גרם 163.4 גרם
    שומן 11.3 גרם 225.7 גרם
    נתרן 484.4 מ״ג 9687.6 מ״ג
    חלבון 12.9 גרם 258.1 גרם
    סיבים תזונתיים 9.3 גרם 186.4 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 128.9 גרם
    כולסטרול 20.4 מ״ג 408.2 מ״ג
    סידן 19.0 מ״ג 379.6 מ״ג
    ברזל 7.1 מ״ג 142.3 מ״ג
    אשלגן 134.6 מ״ג 2691.9 מ״ג
    אבץ 6.7 מ״ג 135.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    240
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 239.6 קק״ל 4792.5 קק״ל
    פחמימות 44.9 גרם 897.2 גרם
    סוכר 8.2 גרם 163.4 גרם
    שומן 11.3 גרם 225.7 גרם
    נתרן 484.4 מ״ג 9687.6 מ״ג
    חלבון 12.9 גרם 258.1 גרם
    סיבים תזונתיים 9.3 גרם 186.4 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 128.9 גרם
    כולסטרול 20.4 מ״ג 408.2 מ״ג
    סידן 19.0 מ״ג 379.6 מ״ג
    ברזל 7.1 מ״ג 142.3 מ״ג
    אשלגן 134.6 מ״ג 2691.9 מ״ג
    אבץ 6.7 מ״ג 135.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר (מלבד המלח) ולשים באמצעות וו לישה במשך 5 דקות עד שנוצר בצק גמיש.
  2. עכשיו מוסיפים את המלח ולשים למשך 4 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים למשך כ-60 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מכינים את המילוי: חותכים את החצילים לקוביות של 1*1 סנטימטר. מפזרים מעט מלח על הקוביות וממתינים 10 דקות. מנגבים ומייבשים את קוביות החצילים.
  5. חותכים את עגבניות השרי לרבעים.
  6. מחממים מחבת ומרססים בה שפריץ של ספריי שמן.
  7. מטגנים את קוביות החצילים במחבת עד שהן משחימות מכל הצדדים ורכות מבפנים.
  8. בשלב זה מוסיפים את העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות.
  9. מוסיפים גם את רוטב העגבניות ומבשלים עוד מספר דקות עד שהכל מסמיך.
  10. מוסיפים את הבזיליקום הטרי, טועמים, מתקנים תיבול, מכבים את האש ומצננים.
  11. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. משטחים כל כדור, שמים בו 1-2 כפות מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות.
  12. מניחים את הלחמניות בתבנית תנור עם נייר אפייה במרחק של סנטימטר ביניהן (הן עוד יתפחו בתנור). מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ומפזרים שומשום, מניחים בצד להתפחה חוזרת כ-15 דקות.
  13. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.

    לחמניות תלושותי צמחוניות במילוי חצילים ועגבניות 1
    לחמניות תלושותי צמחוניות במילוי חצילים ועגבניות. צילום: גיל אבירם. סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות תלושותי צמחוניות במילוי חצילים ועגבניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ליאור

    אין צורך בהתפחה שניה לאחר העיצוב?

      Avatar
      מערכת Foody

      בסעיף 12 לאופן ההכנה כתוב שמתפיחים פעם שנייה במשך 15 דקות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות