לחמעג’ון – מאפה בצק טורקי עם בשר וצנוברים

ישראל אהרוני מכין מנת פתיחה לארוחה בשרית או ארוחת צהריים קלילה - לחמעג'ון, מאפה בצק מהמטבח הטורקי עם בשר וצנוברים שכיף לאכול עם טחינה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק

לפני האפייה

אופן הכנה

  1. לשים את חומרי הבצק במיקסר כ-4 דקות עד לבצק גמיש ורך (אך לא דביק). מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים ידנית כדקה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
  2. מכינים את הטופינגז: קוצצים דק את הבצל.
  3. מערבבים את חומרי הטופניגז בקערה לתערובת אחידה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים את הידיים ואת משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. לשים קלות ומחלקים לשניים.
  6. בעזרת הידיים פותחים את הבצק לפיתה אובאלית דקה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם חציו השני של הבצק.
  7. מניחים שכבה דקה של חצי מכמות הבשר על כל פיתה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים עלי מרווה.
  8. אופים בתנור החם כרבע שעה, עד שהמאפה זהוב ומוכן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1305.4 קק״ל 2610.8 קק״ל
פחמימות 122.5 גרם 244.9 גרם
שומן 71.5 גרם 143.0 גרם
נתרן 2950.8 מ״ג 5901.7 מ״ג
חלבון 58.3 גרם 116.5 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 9.1 גרם
שומן רווי 14.7 גרם 29.5 גרם
כולסטרול 129.0 מ״ג 258.0 מ״ג
סידן 113.9 מ״ג 227.9 מ״ג
ברזל 6.8 מ״ג 13.6 מ״ג
אשלגן 1448.3 מ״ג 2896.5 מ״ג
אבץ 9.5 מ״ג 19.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody