
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה גדוליםדוד משה
-
2 בצלים בינוניים
-
2 ביצים M
-
4 כפות קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
לטיגון
הגשה
-
1 מיכל שמנת חמוצה 28%
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ (או עירית)
-
לפי הטעם
אופן הכנה

- גוררים את הבצל ואת תפוחי האדמה. מניחים במסננת וסוחטים להוצאת הנוזלים.
- מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה ומוסיפים את הביצים, הקמח והמלח. מערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת גדולה (שמן בעומק של כ-1 ס”מ).
- יוצרים לביבות בעזרת הידיים בקוטר של כ-4 ס”מ ולא שמנמנות מדי ומניחים בשמן החם, כל פעם 4 לביבות במחבת לא יותר.
- מזהיבים מצד אחד, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.
- מערבבים בקערית את השמנת החמוצה עם הבצל הירוק והמלח ומגישים לצד הלטקס.
לטקס. צילום: שניר גואטה בתיאבון! צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
29.5
קק״ל
590.4
קק״ל
פחמימות
4.0
גרם
79.7
גרם
שומן
1.0
גרם
19.4
גרם
נתרן
175.1
מ״ג
3501.3
מ״ג
חלבון
1.4
גרם
28.9
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
5.7
גרם
שומן רווי
0.2
גרם
4.2
גרם
כולסטרול
29.5
מ״ג
590.8
מ״ג
סידן
7.8
מ״ג
155.1
מ״ג
ברזל
0.2
מ״ג
3.4
מ״ג
אשלגן
34.4
מ״ג
687.4
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
2.1
מ״ג
תגובות (2)
יצא מושלם אחלה של מתכון תודה!!
איזה כיף! תודה ושבת שלום!