רקע דוד משה

לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים

עם כל הכבוד לסופגניות בשבילנו האוכל האמיתי בחג החנוכה הן הלביבות, או כמו שאנחנו קוראים להם בבית - הלטקעס! אז קבלו מתכון קל להכנה של לביבות לטקעס מושלמות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
  1. גוררים את הבצל ואת תפוחי האדמה. מניחים במסננת וסוחטים להוצאת הנוזלים.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה ומוסיפים את הביצים, הקמח והמלח. מערבבים היטב.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה (שמן בעומק של כ-1 ס”מ).
  4. יוצרים לביבות בעזרת הידיים בקוטר של כ-4 ס”מ ולא שמנמנות מדי ומניחים בשמן החם, כל פעם 4 לביבות במחבת לא יותר.
  5. מזהיבים מצד אחד, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.
  6. מערבבים בקערית את השמנת החמוצה עם הבצל הירוק והמלח ומגישים לצד הלטקס.
    לטקס. צילום: שניר גואטה
    לטקס. צילום: שניר גואטה

    בתיאבון! צילום: שניר גואטה
    בתיאבון! צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 29.5 קק״ל 590.4 קק״ל
פחמימות 4.0 גרם 79.7 גרם
שומן 1.0 גרם 19.4 גרם
נתרן 175.1 מ״ג 3501.3 מ״ג
חלבון 1.4 גרם 28.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.7 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 4.2 גרם
כולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״ג
סידן 7.8 מ״ג 155.1 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 3.4 מ״ג
אשלגן 34.4 מ״ג 687.4 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! תודה ושבת שלום!