ליאור שרף הגבן: גבינת פאניר מתובלת שמכינים לבד בבית

גבינה בהכנה ביתית? זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע! ליאור שרף מכין גבינת פאניר מהמטבח ההודי, רכה ועדינה, מתובלת בתימין ושומשום שחור. מתכון פשוט ומהיר להכנה
גבינה בהכנה ביתית? זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע! ליאור שרף מכין גבינת פאניר מהמטבח ההודי, רכה ועדינה, מתובלת בתימין ושומשום שחור. מתכון פשוט ומהיר להכנה
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    109
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 108.8 קק״ל 652.8 קק״ל
    פחמימות 9.6 גרם 57.3 גרם
    שומן 5.1 גרם 30.6 גרם
    נתרן 342.3 מ״ג 2054.0 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 51.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 18.0 גרם
    כולסטרול 15.0 מ״ג 90.0 מ״ג
    סידן 176.6 מ״ג 1059.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 261.0 מ״ג 1566.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    109
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 108.8 קק״ל 652.8 קק״ל
    פחמימות 9.6 גרם 57.3 גרם
    שומן 5.1 גרם 30.6 גרם
    נתרן 342.3 מ״ג 2054.0 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 51.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 18.0 גרם
    כולסטרול 15.0 מ״ג 90.0 מ״ג
    סידן 176.6 מ״ג 1059.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 261.0 מ״ג 1566.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור

איש אינו יודע בוודאות כיצד נוצרה הגבינה הראשונה, ההנחה היא שהדבר אירע במקרה, נוודים אחסנו חלב במיכל עור עשוי מקיבה של חיה צעירה, “נאד”, כדי לשמר אותו במהלך רכיבה על סוסים או גמלים, “הנאד” היה תלוי על גבה של הבהמה עליה רכבו.

כתוצאה מכך, החלב תסס ומי הגבינה הופרדו מגוש החלב החמוץ, שהתמצק בפעולת בקטריות טבעית על ידי אנזים הנקרא רנין שהופרש מהנאד העשוי מקיבת בעל חיים צעיר. עד מהרה הבינו  שמי הגבינה הם משקה טעים ואילו גוש החלב ניתן למאכל כפי שהוא. גבינה מוקדמת זו הייתה, ביסודה, רכה, טרייה, עשויה מחלב עיזים או כבשים ובעלת חיי מדף מוגבלים, שלא כמו גבינות טריות מסוימות המיוצרות כיום.

העיקרון הבסיסי הכרוך בייצור כל סוגי הגבינות הטבעיות הוא לגבן את החלב כדי שצורתו תהפוך לגושים ולמי גבינה. החלב מחמיץ ויוצר גושים חומציים, זהו הבסיס לייצורם של כמעט כל סוגי הגבינה. הגבינות הפחות מתוחכמות הן הגבינות הלבנות הבלתי בשלות דוגמת קוטג’, פאניר וכד’. גבינות אלה מיוצרות על ידי חימום החלב, ערבוב של מאיץ לקטי (חומץ, מיץ לימון, מלח לימון), המזרז את התפתחות החומציות. לאחר מכן חותכים את גוש הגבינה ומייבשים אותו ממי הגבינה. זוהי הצורה הבסיסית והפשוטה ביותר של גבינה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים צמחוניים
ליאור שרף
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר על אש בינונית מביאים לרתיחה את החלב, מסירים מהאש ומוסיפים את המיץ לימון.
  2. מחזירים לאש נמוכה ומערבבים באיטיות כשלוש דקות, החלב מתפרק והופך “לגושי גבינה” (ראו בתמונה) מסירים מהאש וממתינים כחמש דקות.

    מחזירים לאש נמוכה ומערבבים באיטיות. צילום: ליאור שרף
    מחזירים לאש נמוכה ומערבבים באיטיות. צילום: ליאור שרף

  3. שופכים את הסיר עם הגבן לתוך סיר עם מסננת מרופדת בבד כותנה (חיתול טטרה) יוצקים על הגבן את המים הקרים שתפקידם לשטוף את הגבן.
    שופכים את הסיר עם הגבן לתוך סיר עם מסננת מרופדת בבד כותנה. צילום: ליאור שרף
    שופכים את הסיר עם הגבן לתוך סיר עם מסננת מרופדת בבד כותנה. צילום: ליאור שרף

    יוצקים על הגבן את המים הקרים. צילום: ליאור שרף
    יוצקים על הגבן את המים הקרים. צילום: ליאור שרף

  4. מוסיפים לגבן (גושי הגבינה) מלח, תימין ושומשום, עוטפים את הגבן בבד וסוחטים היטב מהנוזלים.
    מוסיפים לגבן מלח, תימין ושומשום. צילום: ליאור שרף
    מוסיפים לגבן מלח, תימין ושומשום. צילום: ליאור שרף

    עוטפים את הגבן בבד וסוחטים היטב מהנוזלים. צילום: ליאור שרף
    עוטפים את הגבן בבד וסוחטים היטב מהנוזלים. צילום: ליאור שרף

  5. הגבינה נותרת בבד מניחים בקערה עם “משקולת” על הגבינה שבבד ומעבירים לשעה במקרר.

    מניחים בקערה עם "משקולת" על הגבינה שבבד ומעבירים לשעה במקרר. צילום: ליאור שרף
    מניחים בקערה עם “משקולת” על הגבינה שבבד ומעבירים לשעה במקרר. צילום: ליאור שרף

  6. מסירים את הבד ובתיאבון.

    גבינת פאניר ביתית. צילום: ליאור שרף
    גבינת פאניר ביתית. צילום: ליאור שרף

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ליאור שרף הגבן: גבינת פאניר מתובלת שמכינים לבד בבית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    קטרין

    ליאור אני ממש אוהבת את המתכונים שלך ?

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה ((:

    Avatar
    שרה כהנא

    אפשר להשתמש באלבד במקום חיתול?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, לא מומלץ. לא ברור מה החוזק של הבד ואם אינו מוריד צבע…שבת שלום.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות