ליאור שרף מגשים לנו חלומות טעימים: ספיחה בשר בבית! כן!
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 905.2 קק״ל 4525.9 קק״לפחמימות 72.1 גרם 360.6 גרםשומן 42.5 גרם 212.4 גרםנתרן 2289.1 מ״ג 11445.4 מ״גחלבון 54.8 גרם 274.0 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 24.1 גרםשומן רווי 10.6 גרם 53.1 גרםכולסטרול 263.8 מ״ג 1318.8 מ״גסידן 113.8 מ״ג 569.2 מ״גברזל 9.2 מ״ג 46.0 מ״גאשלגן 885.6 מ״ג 4428.0 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 60.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות905
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 905.2 קק״ל 4525.9 קק״לפחמימות 72.1 גרם 360.6 גרםשומן 42.5 גרם 212.4 גרםנתרן 2289.1 מ״ג 11445.4 מ״גחלבון 54.8 גרם 274.0 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 24.1 גרםשומן רווי 10.6 גרם 53.1 גרםכולסטרול 263.8 מ״ג 1318.8 מ״גסידן 113.8 מ״ג 569.2 מ״גברזל 9.2 מ״ג 46.0 מ״גאשלגן 885.6 מ״ג 4428.0 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 60.8 מ״גסגור
אין שני ליום שני
אנחנו בחב’רה עשרה במספר, גילאים שונים, מקצועות מגוונים, אופי שונה, דעות שונות ומשונות, טעם אחר, קו מחשבה, הכל שונה! כמו בצק טוב, איכשהו הכל מתגבש ועם קצת השקעה נהיה אלסטי, זורם ומתחבר.
אנחנו יחד 15 שנים, של טיולים, חגים, שבתות, רגעי משבר ואין ספור חוויות.
יש לנו מנהג, אנחנו נפגשים כל שבוע, ביום שני “ברזל”! ארבע שעות של לסת טוחנת, בטן כואבת מהומור ציני, את המסכות משאירים במשרד ולאגו אין כניסה. בימי שני האלה אפשר לחזות במראה מרהיב ומשובב נפש של חבורה של גברים הופכת לחבורה של ילדים.
הילדים קיבלו מונופול על כמה שעות עם צעצוע שנקרא “מנגל”, אין גננת והיחיד שעומד בפינה זה המנפנף של המנגל. בשרים קינוחים בירה קרה וניתוק מהשגרה.
כל חבר בחבורה נושא שם חיבה שקיבל בזכות: דני-רושם ראשוני (צריך לראות כדי להבין), אבי-3 שניות (זיכרון של דג), יאיר-עזר מציון (בחיים לא יעמוד לנפנף על המנגל), פרדי-אכילה רגשית (חולשה לחטיפים באמצע הלילה) רועי-ויטון (אהבה למותגים) מוטי-לא נעים לי (ביטחון עצמי מוגבל) אלעד-זרביב (עליו נאמר מוכר קרח לאסקימוסים) רועי גסר-הזקן (נולד בן 70 וחוזר בזמן) ואני (בעייתי, יש לי המון כינויים, שהם אין נאמר? לא מאוד מחמיאים).
כייף להיות פעם בשבוע ולכמה רגעים ילד ,אחר כך חוזר להיות אני!
כי אין שני ליום שני! והפעם בתפריט של יום שני מככבת “ספיחה בשר” מתכון פשוט שמשדרג כל מפגש בשרים.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 905 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי בשר
-
800 גרם בשר בקר טחוןמומלץ לערבב עגל וכבש
-
1 כף שוםכתוש
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ, לא חובה - רק אם אוהבים חריף
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 חופן צנוברים קלוייםאו שקדים פרוסים
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף ראס אל חנות
-
1 כף בהרט
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
3 גבעולי רוזמריןעלים בלבד, קצוצים
-
1 כף טימין יבש
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והמים ומניחים לתסיסה של כ-5 דק’.
- מוסיפים את השמן, הביצים, הקמח, המלח והסוכר ובעזרת וו לישה לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ומעט דביק. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים, מכסים ומניחים לעשרים דקות מנוחה.
- מכינים את הבשר: בקערה גדולה לשים עם הידיים את הבשר, שום, פלפל קצוץ, שתי כפות רסק עגבניות והתבלינים לעיסה אחידה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכל כדור יוצרים ספיחה בגודל של פיתה או “סירה”, מהדקים את הבשר לפיתה, מפזרים צנוברים - משאיר שוליים של ס”מ ללא בשר ומהדק את שולי הבצק לבשר (ראו בתמונה מטה) מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-12-15 דקות אפייה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והמים ומניחים לתסיסה של כ-5 דק’.
- מוסיפים את השמן, הביצים, הקמח, המלח והסוכר ובעזרת וו לישה לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ומעט דביק. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים, מכסים ומניחים לעשרים דקות מנוחה.
- מכינים את הבשר: בקערה גדולה לשים עם הידיים את הבשר, שום, פלפל קצוץ, שתי כפות רסק עגבניות והתבלינים לעיסה אחידה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכל כדור יוצרים ספיחה בגודל של פיתה או “סירה”, מהדקים את הבשר לפיתה, מפזרים צנוברים - משאיר שוליים של ס”מ ללא בשר ומהדק את שולי הבצק לבשר (ראו בתמונה מטה) מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-12-15 דקות אפייה.
תגובות (5)
ברשימת המרכיבים אין ביצים אז מאין הגיעו להכנה???
במצרכים של הבצק מופיעות 2 ביצים.
כפרה על הידיים שלך ליאור שרף הבוסאנק כל עכו מאחוריך יא איבני
ואווווו… איזה ספיחות יצאו לי אליפותת… מתכון פגז!
וואו, וואו, וואו. משגע ממש!