
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
יש מעט מאוד עוגות שהמילה “ביתית” מתחברת אליהן בקלות כמו לעוגות לייקח… אלה עוגות של סבתות, שכשמכינים אותן נכון יוצאות אוויריריות ורכות, וסוד הקסם שלהן הוא דווקא בפשטות (בלי קרמים ובלי קישוטים). אבל למרות התדמית הביתית, הכנה של עוגות לייקח היא מיומנות בפני עצמה, כזו שדורשת יותר דיוק מאפייה של “סתם” עוגה בחושה. אז אם אתם רוצים שהעוגה שלכם תהיה גבוהה ויפה - שימו לב לשלבים המפורטים במתכון, בלי לעגל פינות…
מצרכים
תבנית קוגלהוף 26
תערובת שוקולד
עוגה
-
7 חלבונים L
-
7 חלמונים L
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
1/2 כפית גרידת תפוז
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת תערובת השוקולד ומצננים מעט: בסיר קטן מחממים על אש קטנה מים, סוכר, קקאו וחמאה עד לקבלת רוטב חלק. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מכינים את תערובת העוגה: מחממים תנור ל-170-160 מעלות (רצוי חום עליון + תחתון, ללא טורבו או מאוורר).
- בקערה הכי גדולה שיש בבית טורפים חלמונים עם סוכר וניל, שמן, כוס מים וקליפת תפוז. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה וטורפים במרץ בערך דקה לתערובת אחידה )היא תהיה סמיכה מאוד, וזה בסדר).
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית-נמוכה (שלב 5-4 במיקסר מתוך 10, לא יותר) עד לקבלת קצף לבנבן ורך - זה לוקח בערך 2 דקות. מוסיפים ¼ 1 כוסות סוכר תוך כדי הקצפה בהדרגה, כף אחר כף, כשסופרים לאט עד 10 בין הוספה להוספה. מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום וממשיכים להקציף עוד 3 דקות אחרי הוספת כל הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק מאוד, אוורירי ויציב (אבל עדיין קרמי).
- מעבירים 1/3 מהקצף לקערת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה. מקפלים את יתרת הקצף פנימה בעדינות בעזרת מטרפה או לקקן.
- מרכיבים ואופים: מוזגים את תערובת השוקולד הפושרת לקערה עם תערובת העוגה ומערבבים בכף פעמיים-שלוש בלבד!) מלמעלה למטה. זה לא נראה יפה עכשיו אבל לא לדאוג - דוגמת השיש תיווצר בזמן מזיגת התערובת לתבנית.
- מוזגים את התערובת לתבנית לא משומנת (חשוב! אחרת העוגה תצנח בקירור). מנערים מעט ליישור הבלילה בתבנית. שמים את תבנית העוגה על תבנית תנור (לא רשת) ומכניסים למדף בשליש התחתון של התנור החם. אופים כשעה בלי לפתוח את התנור, עד שהעוגה זהובה, ספוגית למגע ושיפוד הננעץ במרכז יוצא נקי מפירורי עוגה (רק קצת מלוכלך בשוקולד). חשוב להקפיד על אפייה מלאה אחרת העוגה תקרוס במהלך הצינון.
- מוציאים מהתנור ומצננים (העוגה מאבדת מעט מנפחה במהלך הקירור וזה בסדר - היא אמורה לחזור לגובה בו הייתה לפני האפייה).
- משחררים את העוגה בעזרת סכין מדפנות התבנית והופכים על צלחת הגשה. פורסים ומגישים.
- שומרים מכוסה בניילון נצמד או כלי לכיסוי עוגה בטמפרטורת החדר.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
5088.6
קק״ל
5088.6
קק״ל
פחמימות
764.5
גרם
764.5
גרם
שומן
184.2
גרם
184.2
גרם
נתרן
1652.6
מ״ג
1652.6
מ״ג
חלבון
109.0
גרם
109.0
גרם
סיבים תזונתיים
15.1
גרם
15.1
גרם
שומן רווי
46.9
גרם
46.9
גרם
כולסטרול
1550.6
מ״ג
1550.6
מ״ג
סידן
429.6
מ״ג
429.6
מ״ג
ברזל
11.1
מ״ג
11.1
מ״ג
אשלגן
1539.5
מ״ג
1539.5
מ״ג
אבץ
7.6
מ״ג
7.6
מ״ג
תגובות (6)
Why on your video you mention not dividing the eggs and your recipe says to vide. Why you show 4 eggs Why and yiur recipe say 7 eggs
Hi, you are right, it is not the right video. we will take care of it. thank you
אפשר להכין אותה פרווה??
אפשר. ממירים את הרכיבים החלביים בפרווה (מחמאה, שמנת צמחית וכדומה). בהצלחה!
שנים שאני אוהבת את העוגות והעוגיות וגם ההזבר מבינות טוב . תודה
כיף לשמוע! תודה רבה (: