לכבוד העונה האדומה – עוגת דובדבנים קייצית, בחושה ומהירה

עוגת דובדבנים בחושה ונהדרת שמקורה באיסטנבול. המתכון של עוגת הדובדבנים מורכב ממצרכים שיש בכל בית, אם אין דובדבנים אפשר להחליפם בשזיפים, ענבים או תפוחים
עוגת דובדבנים בחושה ונהדרת שמקורה באיסטנבול. המתכון של עוגת הדובדבנים מורכב ממצרכים שיש בכל בית, אם אין דובדבנים אפשר להחליפם בשזיפים, ענבים או תפוחים
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    5129
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5129.1 קק״ל 5129.1 קק״ל
    פחמימות 715.6 גרם 715.6 גרם
    שומן 299.2 גרם 299.2 גרם
    נתרן 854.9 מ״ג 854.9 מ״ג
    חלבון 65.1 גרם 65.1 גרם
    סיבים תזונתיים 18.2 גרם 18.2 גרם
    שומן רווי 167.6 גרם 167.6 גרם
    כולסטרול 1575.6 מ״ג 1575.6 מ״ג
    סידן 418.4 מ״ג 418.4 מ״ג
    ברזל 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג
    אשלגן 1756.7 מ״ג 1756.7 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    5129
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5129.1 קק״ל 5129.1 קק״ל
    פחמימות 715.6 גרם 715.6 גרם
    שומן 299.2 גרם 299.2 גרם
    נתרן 854.9 מ״ג 854.9 מ״ג
    חלבון 65.1 גרם 65.1 גרם
    סיבים תזונתיים 18.2 גרם 18.2 גרם
    שומן רווי 167.6 גרם 167.6 גרם
    כולסטרול 1575.6 מ״ג 1575.6 מ״ג
    סידן 418.4 מ״ג 418.4 מ״ג
    ברזל 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג
    אשלגן 1756.7 מ״ג 1756.7 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״ג
    סגור

את המתכון המושלם לעוגה הזו קיבלתי מקונדיטורית נהדרת מאיסטנבול. בעונת הדובדבנים (שהיא עכשיו עכשיו!) נצבעת כל העיר באדום-כתום-סגול-וורוד. השווקים מתפוצצים מהיהלומי הדובדבן ותפריטי המסעדות גם. הטורקים מגישים קבב דובדבנים שמחכים לו שנה שלמה (בצדק רב), אורז בדובדבנים,קציצות מבושלות ברוטב עסיסי של דובדבנים וכנאפה דובדבנים.

אחד הדברים המקסימים במטבח הטורקי זה היחס לעונתיות. לא תמצאו שם שסק או ארטישוק לא בעונה וגם לא דובדבנים. הטורקים מעדיפים לחכות ולהתגעגע וזה כל כך משתלם להם.

כמה הערות לסדר: אני השתמשתי בשמנת חמוצה שמנה מאוד, כי בעיניי זה טעים יותר. אתם יכולים לגמרי להחליף ביוגורט. את העוגה הזו אכלתי עם קאימק, אותו קשה מאוד להשיג בארץ. אם תקציפו שמנת מתוקה עם מעט מאוד סוכר זה יהיה נפלא. אפשר לאכול אותה גם עם גלידת וניל טובה או עם כף שמנת חמוצה וקצת ריבת דובדבנים.

אז הנה עוגת דובדבנים נהדרת שאכלתי לראשונה על גדות הבוספורוס השלו והכחול ועכשיו אני אוכלת אותה על המרפסת בקיבוץ. גם לחיים יש עונות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. דבר ראשון מגלענים את הדובדבנים. אני מגלענת בעזרת מכשיר, אבל הבנתי שיש כל מיני שיטות של קש ובקבוק. בקיצור… גלענו בקפידה, אף אחד לא רוצה לאבד שן.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. בקערת המיקסר מערבבים תחילה את החמאה, הסוכר והוניל, עד שמתקבלת תערובת חלקה ותפוחה. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבול אחת אחרי השנייה.
  4. מוסיפים את גרידת הלימון, את השמנת החמוצה, החלב ולבסוף את הקמח והסולת.
  5. משמנים תבנית 22X31 ושופכים את בלילת העוגה. זורים על העוגה את הדובדבנים ונותנים ערבוב קטנטן, רוב הדובדבנים צריכים להיות למעלה, באפייה הם עושים דרכם לקרקעית.
  6. אופים בערך חצי שעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. מגישים חמים עם גלידה או כף שמנת חמוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לכבוד העונה האדומה – עוגת דובדבנים קייצית, בחושה ומהירה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (27)

Avatar

    Avatar
    זהר,רקח

    עוגה נהדרת,קלה להכנה וטעימה.התחסלה במהירות.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על השיתוף!

    Avatar
    גלי

    איזה פרי אחר אפשר לשים אם אין דובדבנים? פשוט ממש יקרים……

      Avatar
      Foody Foody

      כל פרי קיץ אחר שאוהבים, או פרי יער 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות