לפתן תפוחים ופירות יבשים

קינוח ארומטי, מתקתק, פשוט להכנה וקליל לסיום ארוחה כבדה. לפתן תפוחים או קומפוט, קריר מתובל בקינמון, ציפורן ועוד דברים טובים וטעימים.
קינוח ארומטי, מתקתק, פשוט להכנה וקליל לסיום ארוחה כבדה. לפתן תפוחים או קומפוט, קריר מתובל בקינמון, ציפורן ועוד דברים טובים וטעימים.
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    227
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 226.5 קק״ל 1811.9 קק״ל
    פחמימות 48.3 גרם 386.2 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.6 גרם
    נתרן 4.4 מ״ג 35.4 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 4.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.0 מ״ג 128.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג
    אשלגן 267.1 מ״ג 2137.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    227
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 226.5 קק״ל 1811.9 קק״ל
    פחמימות 48.3 גרם 386.2 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.6 גרם
    נתרן 4.4 מ״ג 35.4 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 4.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.0 מ״ג 128.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג
    אשלגן 267.1 מ״ג 2137.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור

קחו רעיון מעניין – הגישו את הקינוח הזה בכוסות קטנות לפני הארוחה – האורחים כבר ירגישו התרוממות ויבינו שמחכה להם עוד סעודה משמחת! לפתן תפוחים מתוקים עם פירות יבשים, קינמון וציפורן שמעוררים את כל בלוטות הטעם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קולפים את התפוחים וחותכים לשמיניות.
  2. מבשלים יין, מיץ תפוזים, מים, סוכר, מקל קינמון שבור לחתיכות וציפורן בסיר בינוני על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים ותפוחים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות ללא כיסוי, עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מצננים היטב.
  5. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לפתן תפוחים ופירות יבשים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות