לפתן תפוחים ופירות יבשים
קינוח ארומטי, מתקתק, פשוט להכנה וקליל לסיום ארוחה כבדה. לפתן תפוחים או קומפוט, קריר מתובל בקינמון, ציפורן ועוד דברים טובים וטעימים.
קינוח ארומטי, מתקתק, פשוט להכנה וקליל לסיום ארוחה כבדה. לפתן תפוחים או קומפוט, קריר מתובל בקינמון, ציפורן ועוד דברים טובים וטעימים.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 226.5 קק״ל 1811.9 קק״לפחמימות 48.3 גרם 386.2 גרםשומן 0.2 גרם 1.6 גרםנתרן 4.4 מ״ג 35.4 מ״גחלבון 0.5 גרם 4.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.0 מ״ג 128.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 267.1 מ״ג 2137.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות227
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 226.5 קק״ל 1811.9 קק״לפחמימות 48.3 גרם 386.2 גרםשומן 0.2 גרם 1.6 גרםנתרן 4.4 מ״ג 35.4 מ״גחלבון 0.5 גרם 4.1 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.0 מ״ג 128.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 267.1 מ״ג 2137.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
קחו רעיון מעניין – הגישו את הקינוח הזה בכוסות קטנות לפני הארוחה – האורחים כבר ירגישו התרוממות ויבינו שמחכה להם עוד סעודה משמחת! לפתן תפוחים מתוקים עם פירות יבשים, קינמון וציפורן שמעוררים את כל בלוטות הטעם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 227 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2כוסות או 480 מ"ל יין אדום יבש
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
-
1כוס או 240 מ"ל מיםמינרלים או מסוננים
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 מקל קינמון בינוני
-
2 מסמר ציפורן קטנים
-
12 שזיפים מיובשים קטנים
-
12 משמשים מיובשים קטנים
-
4 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים וחותכים לשמיניות.
- מבשלים יין, מיץ תפוזים, מים, סוכר, מקל קינמון שבור לחתיכות וציפורן בסיר בינוני על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים ותפוחים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות ללא כיסוי, עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מצננים היטב.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים וחותכים לשמיניות.
- מבשלים יין, מיץ תפוזים, מים, סוכר, מקל קינמון שבור לחתיכות וציפורן בסיר בינוני על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים ותפוחים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות ללא כיסוי, עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מצננים היטב.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אנו עושים המתכון עם תחליף סוכר, האם מנה לפתן תפוחים שווה לפרי אחד ליום ?
היי יואל, בתחום זה עדיף להתייעץ עם דיאטנית.