לשון בקר עם ירקות אפויים בתנור

תמיד רציתם להכין לשון בקר ולא ידעתם איך? השף משה שגב מכין מנה מיוחדת של לשון בקר עם ירקות אפויים בתנור בניחוח הדרים ולמון גראס
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

לשון בקר

ירקות אפויים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הלשונות בסיר עם מים רותחים במשך כשעתיים או בסיר לחץ במשך כ-60 דקות. חותכים את הבטטות לפלחים ואת תפוחי האדמה והסלקים לרבעים. קוצצים גס את הלמון גראס.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מכינים את הלשון: חותכים את הלשונות לסטייקים בעובי 4 ס”מ. שמים בסיר גדול ומוסיפים את שאר הרכיבים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40 דקות.
  4. מכינים את הירקות האפויים: שמים את כל הירקות בקערה גדולה ומוסיפים את שאר רכיבי המתכון, למעט המלח. מערבבים, מעבירים לתבנית אפייה וממליחים. מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים 40 דקות. מסירים את הניירות, מחזירים את התבנית לתנור, מעבירים למצב גריל עליון ואופים עד לקבלת צבע שחום.
  5. מגישים את הלשון לצד הירקות האפויים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 706.2 קק״ל 2825.0 קק״ל
פחמימות 86.0 גרם 343.9 גרם
שומן 34.2 גרם 136.8 גרם
נתרן 3295.4 מ״ג 13181.8 מ״ג
חלבון 10.8 גרם 43.3 גרם
סיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.8 גרם
שומן רווי 6.7 גרם 27.0 גרם
כולסטרול 37.0 מ״ג 147.9 מ״ג
סידן 143.6 מ״ג 574.6 מ״ג
ברזל 4.2 מ״ג 16.9 מ״ג
אשלגן 1549.3 מ״ג 6197.3 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody