
-
זמן הכנה50 דקות
-
זמן כוללשעה ו-40 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים14
“פנקייק סופלה” הוא הפנקייק שסחף את רחובות טוקיו בשנה האחרונה, ומשם את שאר העולם (ותודה לטיק טוק!). הרעיון העומד בבסיסו של הקינוח הטעים הזה הוא הקצפת החלבונים בנפרד, מה שמניב תוצאה של פנקייק גבוה ואוורירי. מכינים על מחבת ברינג, שיעזור לכל העסק להתייצב אל-על, ויש פה גם טריק של זילוף המסה משקית הישר אל הרינג, כדי לחסוך לכלוך ולייצר פנקייקים שווים ומושלמים. עכשיו נותר רק לחתוך פירות טריים ולהגיש עם סירופ מייפל איכותי, בתיאבון!
מצרכים
-
200 גרם קמח לבן
-
3 כפות אבקת סוכר
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
360 גרם רוויון
-
4 כפות חמאהמומסת + 3 כפות חמאה מומסת לטיגון ושימון הרינגים
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1 חלמון L
-
3 חלבונים L
-
1/4 כפית מלח דקלהקצפה
-
1 שקית סנו סושי – שקיות זיפר
אופן הכנה
- במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את חלבוני הביצה עם 1/4 כפית מלח ו-1 כף מכמות אבקת הסוכר. מקציפים על מהירות בינונית- מהירה עד לקבלת קצף יציב מאוד.
טיפ שלנו - סדרו את כל המצרכים לפני ההכנה. צילום: ליאור משיח - במקביל, טורפים יחד את הריוויון עם תמצית הוניל, חלמון הביצה ו-4 כפות חמאה מומסת.
- בקערה גדולה, מחברים את הקמח, שארית אבקת הסוכר (2 כפות), אבקת אפייה ומלח.
- בעזרת מטרפה, טורפים לתוך תערובת היבשים את תערובת הריוויון והביצה. זה בסדר אם יש קצת גושים, אבל יש להקפיד לטרוף היטב.
- לאחר הקצפת החלבונים, מחברים ביניהם לבין תערובת הקמח והריוויון.
- תחילה, מקפלים אל תוך הבלילה 2 כפות מקצף החלבונים, כדי להשוות מרקמים.
- לאחר מכן, מקפלים את כל קצף החלבונים שנותר אל תוך התערובת.
- במד ליטר או קערה גדולה, מלבישים שקית זיפר בגודל לארג’ של סנו סושי ומוזגים את תערובת הפנקייקים בעדינות לתוכה.
מלבישים את השקית על מד ליטר ומוזגים את תערובת הפנקייקים בעדינות לתוכה. צילום: ליאור משיח - סוגרים היטב את הזיפר בשקית. הופכים את השקית ובעזרת מספריים חדות חותכים את אחת הפינות התחתונות של השקית, כאשר היא כלפי מעלה (כדי שהבלילה לא תישפך החוצה).
- עם החמאה המומסת שנותרה, מברישים את חלקם הפנימי של רינגים ממתכת לקראת טיגון הפנקייקים.
- מחממים מחבת נון-סטיק עם קצת חמאה.
- מניחים בכל פעם שני רינגים משומנים במחבת החמה.
- מזלפים משקית הזיפר את התערובת אל תוך הרינגים, חצי גובה, לא יותר.
- מכסים את המחבת עם מכסה ומניחים לפנקייקים להיטגן 5 דקות.
- לאחר 5 דקות, בעדינות, הופכים את הרינגים. זו טכניקה מעט מאתגרת והדרך הכי טובה היא - להרים את חלקו התחתון של הרינג בעדינות עם פלטה, עם היד השנייה לתפוס את הרינג בחוזקה עם מלקחיים, ובלי הפרעות והסחות דעת להפוך את הרינג במכה. ככל שמתמהמהים, כך סיכוי גבוה יותר שתכולת הרינג תישפך.
טא-דאם! הפכנו את הרינגים. צילום: ליאור משיח - אם נשפכה לכם מהתערובת החוצה בשלב היפוך הרינג - לא קרה כלום. ראשית, מקמו את הרינג כמו שצריך על צידו ההפוך על המחבת, הוא ימשיך להיטגן ויכול להיות שהפנקייק אפילו לא ינזק. סגרו את המכסה לעוד כמה דקות, לאחר שהתערובת שנשפכה מחוץ לרינג מתבשלת, מוציאים אותה.
- בכל מקרה, לאחר ההיפוך, מכסים את המחבת לעוד כ-4 דקות טיגון.
- לאחר מכן, בעזרת מלקחיים, מוציאים את הרינגים לצלחת נפרדת.
- בעזרת פלטה או סכין משחררים את הרינג מהפנקייק, וממשיכים לנאגלה הבאה.
- חשוב מאוד לשמן את הרינגים בין שימוש לשימוש או לחלופין להשתמש בכל פעם ברינגים נקיים ומשומנים. בנוסף, חשוב לשמן קצת את המחבת בין נאגלה לנאגלה.
- מגישים את הפנקייקים עם אבקת סוכר או סירופ מייפל, לצד פירות טריים.
תודו שבא לכם להסתער על הצלחת. צילום: ליאור משיח
תגובות (12)
באמת לתת ביס😋😋😋
ואווו ניראה מושלם
תודה רבה (:
וואי וואי וואי👌
וואווו