מאפה בצק עלים עם אגסים ביין לבן וקממבר

ישראל ותמרה אהרוני מלמדים איך מכינים מאפה בצק עלים עם אגסים ביין לבן וקממבר - פשוט להכנה וסופר טעים ומרשים. מדהים כמה פשוט להכין מאפה חגיגי יפהפה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אגסים

אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מקלפים את האגסים, מרוקנים את הליבה וחוצים. ממיסים את החמאה וטורפים את הביצה. פורסים את הקממבר.
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות ושומרים במקרר.
  4. מכינים את האגסים: במחבת רחבה שמים את היין, קליפת הלימון, עלי הדפנה והווניל ומביאים לרתיחה. מבשלים את האגסים בסירופ כ-20 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך, אך נשארים מוצקים. מצננים.
  5. חותכים את הבצק המקורר למלבן גדול ומניחים על התבנית. בעזרת סכין חדה חורצים שוליים כ-1 ס”מ מהקצה.
  6. מסננים את האגסים ופורסים לרוחבם אלכסונית למעין מניפות.
  7. מורחים את מרכז הבצק (לא את השוליים) בריבת המשמשים ומסדרים מעל את מניפות האגסים. מברישים בחמאה ומפזרים את עלי הטימין.
  8. אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב, והשוליים מתרוממים.
  9. מניחים במרווחים את פרוסות הקממבר ומחזירים לתנור מתחת לגריל לעוד 3 דקות, או עד שהגבינה נמסה.
  10. מגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 486.7 קק״ל 2920.2 קק״ל
פחמימות 71.6 גרם 429.7 גרם
שומן 10.6 גרם 63.5 גרם
נתרן 208.8 מ״ג 1253.1 מ״ג
חלבון 5.8 גרם 34.8 גרם
סיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.7 גרם
שומן רווי 6.2 גרם 37.0 גרם
כולסטרול 75.5 מ״ג 453.2 מ״ג
סידן 112.9 מ״ג 677.7 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 7.9 מ״ג
אשלגן 294.3 מ״ג 1766.1 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody