כזה עוד לא טעמתם – מתכון לאוזני המן פיצה!

המתכון ששבר את הרשת - אוזני המן פיצה עם גבינות, תירס וזיתים שמכינים מבצק שמרים רך וטעים. פורים מעולם לא היה טעים יותר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מכירים את זה שקופץ לכם בפיד של האינסטגרם מתכון מושחת ומשוגע שבטוח אי אפשר להכין? ככה זה היה בדיוק כשראינו בחשבון האינסטגרם של The Kosher Chef תמונה של אוזני המן פיצה. הרעיון היה כל כך גאוני עד שהיינו חייבים לנסות להכין אותו, כדי לספר לכם אם הוא מוצלח או שאולי לא ממש. אז לשנו בצק, הכנו אוזני המן, ואנחנו שמחים לבשר לכם שמדובר בשיחוק מטורף ובנשנוש מושלם. רוצים להכין גם? הנה המתכון המדויק, שקל מאוד להכין.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והשמן. לשים עם וו לישה כדקה ומוסיפים גם את המלח. לשים כ-10 דקות, עד שנוצר בצק גמיש.
  2. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות.
  3. לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לרדיד בצק בעובי 1 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ.
  4. מגררים את הגבינות בפומפייה.
  5. במרכז כל עיגול שמים כפית פאסאטה, כפית מוצרלה מגוררת וקורט פרמזן מגורר. מוסיפים מעט תוספות כגון זיתים ותירס.
  6. צובטים את שולי העיגול לקבלת צורת אוזן המן ומוודאים שהפינות סגורות היטב כדי שלא ייפתחו באפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 15 דקות. אם במהלך התפיחה נפתחו חלק מהאוזניים, סוגרים אותן שוב בזהירות.
  7. מורחים את האוזניים בביצה טרופה.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 15-20 דקות עד שהאוזניים זהובות ופריכות.

צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 116.5 קק״ל 3496.0 קק״ל
פחמימות 13.1 גרם 393.9 גרם
שומן 4.5 גרם 135.0 גרם
נתרן 237.9 מ״ג 7137.0 מ״ג
חלבון 4.8 גרם 144.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 21.2 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 53.0 גרם
כולסטרול 14.4 מ״ג 432.8 מ״ג
סידן 73.1 מ״ג 2193.5 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 12.9 מ״ג
אשלגן 32.4 מ״ג 972.0 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 11.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody