מאפה לחם ובשר

מאפה לחם ובשר מפורק עם בצל, עגבניות מגורדות, עשבי תיבול ותבלינים בחריפות עדינה שיבוא לכם בול לארוחת צהריים וערב או כנשנוש מושלם להגיש לחברים שבאים לבקר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

בשר

בצק

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: טוחנים את הבשר במטחנה של המיקסר.
  2. במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצל עם השמן. מוסיפים את הבשר וממשיכים לבשל עד שכל הבשר מתכהה מכל צדדיו. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מניחים בתוך מסננת דקה מעל לקערה כדי להוציא את הנוזלים.
  3. מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים ב1/4 כוס המים.
  4. במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, המלח, 2 כפות משמן הזית ויתרת המים. לשים כ-3 דקות. מוסיפים את תערובת השמרים וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד.
  5. מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים על משטח מקומח כדור חלק ויפה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
  6. מוציאים למשטח העבודה, לשים מעט ומחזירים להתפחה למשך שעה נוספת.
  7. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. משמנים תבנית ב-4 כפות שמן זית.
  8. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית המשומנת. מברישים עם עוד מעט שמן זית את הבצק מלמעלה ואופים כ-15 דק.
  9. מוסיפים את הבשר המסונן מעל לבצק ודוחסים מעט עם האצבעות. ממשיכים לאפות עוד כ-5 דקות.
  10. אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל וטחינה.

    מאפה לחם ובשר (צילום: בריאמג)
    מאפה לחם ובשר (צילום: בריאמג)

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 511.8 קק״ל 4094.2 קק״ל
פחמימות 34.5 גרם 276.2 גרם
שומן 31.3 גרם 250.7 גרם
נתרן 650.5 מ״ג 5203.7 מ״ג
חלבון 19.5 גרם 156.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.6 גרם 29.0 גרם
שומן רווי 6.5 גרם 52.4 גרם
כולסטרול 43.0 מ״ג 344.0 מ״ג
סידן 54.7 מ״ג 437.9 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 28.2 מ״ג
אשלגן 601.7 מ״ג 4813.8 מ״ג
אבץ 3.4 מ״ג 27.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody