
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים20
מצרכים
בשר
-
400 גרם בשר בקר טחוןאו בשר טלה טחון, אפשר לטחון לבד
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצל קטןקצוץ דק
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
2 שיני שוםכתושות
-
5 עגבניות בינוניותמגורדות
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ דק
-
1 כף רסק עגבניות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זית
בצק
-
1 כוס מים פושרים
-
1 שקית שמרים יבשים
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
6 כפות שמן זית
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
5 כפות טחינה מוכנה
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: טוחנים את הבשר במטחנה של המיקסר.
- במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצל עם השמן. מוסיפים את הבשר וממשיכים לבשל עד שכל הבשר מתכהה מכל צדדיו. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מניחים בתוך מסננת דקה מעל לקערה כדי להוציא את הנוזלים.
- מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים ב1/4 כוס המים.
- במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, המלח, 2 כפות משמן הזית ויתרת המים. לשים כ-3 דקות. מוסיפים את תערובת השמרים וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שנוצר בצק אחיד.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים על משטח מקומח כדור חלק ויפה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
- מוציאים למשטח העבודה, לשים מעט ומחזירים להתפחה למשך שעה נוספת.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. משמנים תבנית ב-4 כפות שמן זית.
- מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית המשומנת. מברישים עם עוד מעט שמן זית את הבצק מלמעלה ואופים כ-15 דק.
- מוסיפים את הבשר המסונן מעל לבצק ודוחסים מעט עם האצבעות. ממשיכים לאפות עוד כ-5 דקות.
- אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל וטחינה.
מאפה לחם ובשר (צילום: בריאמג)
בשיתוף עם ברימאג
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
465.5
קק״ל
3723.7
קק״ל
פחמימות
36.4
גרם
291.1
גרם
שומן
25.8
גרם
206.1
גרם
נתרן
484.3
מ״ג
3874.4
מ״ג
חלבון
20.1
גרם
160.9
גרם
סיבים תזונתיים
3.8
גרם
30.0
גרם
שומן רווי
5.0
גרם
40.1
גרם
כולסטרול
45.5
מ״ג
364.0
מ״ג
סידן
64.5
מ״ג
516.1
מ״ג
ברזל
4.1
מ״ג
32.5
מ״ג
אשלגן
617.1
מ״ג
4936.6
מ״ג
אבץ
4.1
מ״ג
32.7
מ״ג
תגובה אחת
מושלם פשוט מושלם!!! הילדים עפו על זה