מאפה ספיחה במילוי תרד בטעם של שדה אחרי הגשם

מאפים אישיים מהמטבח הלבנוני, במילוי תרד, גבינות ופיסטוקים. עז תלם מכין את אחד המאפים האהובים עליו, והם אפילו בריאים במיוחד
מאפים אישיים מהמטבח הלבנוני, במילוי תרד, גבינות ופיסטוקים. עז תלם מכין את אחד המאפים האהובים עליו, והם אפילו בריאים במיוחד
  • עז תלם
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    270
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 269.8 קק״ל 3507.9 קק״ל
    פחמימות 27.3 גרם 354.9 גרם
    שומן 13.0 גרם 169.3 גרם
    נתרן 196.5 מ״ג 2554.4 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 102.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 91.6 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 32.4 גרם
    כולסטרול 5.9 מ״ג 76.8 מ״ג
    סידן 109.6 מ״ג 1424.7 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 29.7 מ״ג
    אשלגן 432.3 מ״ג 5620.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 17.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    270
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 269.8 קק״ל 3507.9 קק״ל
    פחמימות 27.3 גרם 354.9 גרם
    שומן 13.0 גרם 169.3 גרם
    נתרן 196.5 מ״ג 2554.4 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 102.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 91.6 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 32.4 גרם
    כולסטרול 5.9 מ״ג 76.8 מ״ג
    סידן 109.6 מ״ג 1424.7 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 29.7 מ״ג
    אשלגן 432.3 מ״ג 5620.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 17.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים לבצק מלבד המלח והשמן. מעבדים עם וו לישה במהירות בינונית נמוכה עד שהבצק מתחיל להתאחד. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית והמלח וממשיכים לעבד במהירות בינונית 3-4 דקות נוספות עד שהוא מרגיש חלק במרקמו ומעט קפיצי למגע.
  2. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק ל-13 כדורים בגודל זהה (65 גרם). מניחים על משטח מקומח או משומן בתרסיס שמן ונותנים להם לנוח בזמן שעובדים על המילוי.
  4. מכינים את המילוי: קוצצים דק את עלי התרד ושמים  קערה יחד עם השמיר ושמן הזית. לשים ומועכים היטב את העלים ואז סוחטים מהם כמה שיותר נוזלים.
  5. מעבירים את העלים הסחוטים לקערה, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור. הגבינה מלוחה, לכן יתכן ולא תצטרכו להוסיף מלח. קוצצים גס את הפיסטוקים הקלויים ומוסיפים לתערובת.
  6. מחלקים את תערובת המילוי ל-12 כדורים שווים.
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  8. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי 2-3 מ”מ.
  9. במרכז כל עיגול מניחים כדור מהמלית ומשטחים מעט. מקפלים את דפנות הבצק ליצירת צורה מרובעת.
  10. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהבצק התנפח והזהיב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפה ספיחה במילוי תרד בטעם של שדה אחרי הגשם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Moria Itzhaki

    מה זה קמח קמוט?? זו לא טעות כתיב, נכון? ולמען פשוטי העם – קמח מלא או כוסמין לא הולך פה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, קמח קמוט הוא קמח מחיטה עתיקה הגדלה בתנאים אורגניים (בצפון אמריקה) בריאה וטעימה (בעלת טעם מעט אגוזי). אפשר להכין גם עם קמח מלא או קמח כוסמין. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות