מאפה ספיחה במילוי תרד

מאפים אישיים מהמטבח הלבנוני, במילוי תרד, גבינות ופיסטוקים. עז תלם מכין את אחד המאפים האהובים עליו, והם אפילו בריאים במיוחד
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים לבצק מלבד המלח והשמן. מעבדים עם וו לישה במהירות בינונית נמוכה עד שהבצק מתחיל להתאחד. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית והמלח וממשיכים לעבד במהירות בינונית 3-4 דקות נוספות עד שהוא מרגיש חלק במרקמו ומעט קפיצי למגע.
  2. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק ל-13 כדורים בגודל זהה (65 גרם). מניחים על משטח מקומח או משומן בתרסיס שמן ונותנים להם לנוח בזמן שעובדים על המילוי.
  4. מכינים את המילוי: קוצצים דק את עלי התרד ושמים  קערה יחד עם השמיר ושמן הזית. לשים ומועכים היטב את העלים ואז סוחטים מהם כמה שיותר נוזלים.
  5. מעבירים את העלים הסחוטים לקערה, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור. הגבינה מלוחה, לכן יתכן ולא תצטרכו להוסיף מלח. קוצצים גס את הפיסטוקים הקלויים ומוסיפים לתערובת.
  6. מחלקים את תערובת המילוי ל-12 כדורים שווים.
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  8. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי 2-3 מ”מ.
  9. במרכז כל עיגול מניחים כדור מהמלית ומשטחים מעט. מקפלים את דפנות הבצק ליצירת צורה מרובעת.
  10. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהבצק התנפח והזהיב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 13 מנות
קלוריות 263.0 קק״ל 3418.8 קק״ל
פחמימות 27.7 גרם 359.6 גרם
שומן 12.4 גרם 160.6 גרם
נתרן 188.5 מ״ג 2451.1 מ״ג
חלבון 7.5 גרם 97.8 גרם
סיבים תזונתיים 6.7 גרם 87.4 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 30.3 גרם
כולסטרול 5.9 מ״ג 76.8 מ״ג
סידן 133.7 מ״ג 1738.6 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 23.1 מ״ג
אשלגן 371.9 מ״ג 4834.9 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 20.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody