סנו רקע

מאפה ספיחה טבעוני במילוי כרובית פיקנטית

ספיחה הוא מאפה לבנוני שטוח ממולא בשר. בגרסה הטבעונית שלנו הספיחה ממולא בכרובית פיקנטית עם אגוזי פקאן. מבטיחים שתתאהבו ברגע!
ספיחה הוא מאפה לבנוני שטוח ממולא בשר. בגרסה הטבעונית שלנו הספיחה ממולא בכרובית פיקנטית עם אגוזי פקאן. מבטיחים שתתאהבו ברגע!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    306
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.2 קק״ל 2755.6 קק״ל
    פחמימות 35.0 גרם 315.1 גרם
    שומן 17.0 גרם 152.9 גרם
    נתרן 1049.6 מ״ג 9446.5 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 83.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.3 גרם 65.3 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 16.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 44.5 מ״ג 400.1 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 28.5 מ״ג
    אשלגן 352.5 מ״ג 3172.3 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 20.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    306
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.2 קק״ל 2755.6 קק״ל
    פחמימות 35.0 גרם 315.1 גרם
    שומן 17.0 גרם 152.9 גרם
    נתרן 1049.6 מ״ג 9446.5 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 83.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.3 גרם 65.3 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 16.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 44.5 מ״ג 400.1 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 28.5 מ״ג
    אשלגן 352.5 מ״ג 3172.3 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 20.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית כרובית

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה-בינונית במשך 8 דקות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מדפנות הקערה.
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת ועוטפים בסנו סושי- ניילון נצמד.
  4. מתפיחים במקום חמים במשך 60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מכינים את המלית: חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים במשך 5-7 דקות.

    מאפה ספיחה טבעונית1
    משקשקים את פרחי הכרובית במרינדה

  6. מסננים את הכרובית ומעבירים אותה לסנו סושי שקיות זיפר סליידר.
  7. מערבבים בקערה את המים, המלח, התבלינים והשום לתערובת אחידה.
  8. מוסיפים את התערובת לשקית עם הכרובית, סוגרים ומשקשקים עד שפרחי הכרובית מכוסים במרינדה.
  9. משאירים שקית הזיפר במקרר במשך 20 דקות.
  10. מוציאים מהמקרר, מסננים את הכרובית וקוצצים אותה.
  11. מערבבים בקערה את הכרובית, אגוזי הפקאן, הטחינה הגולמית והבצל הירוק לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

    מאפה ספיחה טבעונית2
    מניחים מהמלית על גבי הבצק

  12. מחממים את התנור לחום של 250 מעלות ומרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
  13. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-8-10 חלקים שווים (תלוי בגודל הרצוי של המאפים).
  14. מכדררים כל חלק לכדור ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 3-4 מ”מ.
  15. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומשטחים מעט.
  16. מקפלים את קצוות הבצק ליצירת צורה מרובעת.
  17. מסדרים את המאפים בתבנית, מכסים ומשאירים למשך 15 דקות.
  18. מברישים את המאפים קלות בשמן זית ואופים במשך כ-10-12 דקות להזהבה יפה.

    מאפה ספיחה טבעונית3
    מאפה ספיחה טבעוני. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפה ספיחה טבעוני במילוי כרובית פיקנטית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    גרטה

    אחלה, מבין שמדובר בפוסט פרסומי “בשיתוף עם…”. חבל שבכח מייצרים עוד ועוד זבל מיותר לעולם והוצאות מיותרות למי שמכין את המתכון הזה. קחו קערה, תערבבו, ובום! לא צריך שום שקית זיפר שתשאר בעולם לעוד מאות שנים.

    Avatar
    Tammy Elgamil

    מתכון מקסים – מה אפשר להחליף טחינה ואגוזים -יש לי אלרגניים בבית…אשמח לתחליפים

      Avatar
      Foody team

      היי תמי, אנחנו לא יכולים להציע חלופה לבעיות בריאותיות. את הטחינה אפשר להמיר בכל ממרח או רוטב שאין אליו אלרגיה. כמו חמאת שקדים או יוגורט. בהצלחה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות