מאפה פילו עם מנגולד וגבינות

שכבות שכבות של דפי פילו פריכים מבחוץ ורכים בפנים, מלית גבינה ומנגולד עשירה ומפנקת ויש לכם מאפה מושלם לארוחת ערב או לאירוח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

מאפה

  • 1 חבילה בצק פילו קפוא
    מופשר במקרר
  • 2 כוסות חלב 3%
  • 2 ביצים L
  • 1/3 כוס שמן זית
  • תרסיס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

מלית

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול
    קצוץ
  • 1 צרור עלי מנגולד
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 150 גרם גבינת פטה 5%
  • 150 גרם גבינת קשקבל
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מפרידים את המנגולד לעלים, כלומר לחלק הירוק שלהם, ולגבעולים הלבנים והקשים יותר. את העלים קוצצים  גס, ואת הגבעולים פורסים דק.
  2. מטגנים את הבצל והגבעולים הפרוסים בשמן הזית עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים הירוקים, חצי כוס מים ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש ומקררים את המילוי.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות והצנוברים.
  4. שמים בקערה נוספת את החלב, ביצים, שמן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים היטב לבלילה אחידה.
  5. משאירים 4 דפי בצק שלמים. את שאר עלי הבצק, קורעים ביד לפיסות רחבות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מרססים בתרסיס שמן זית תבנית לזניה חסינת חום כגון פיירקס. מניחים עליה שני דפי בצק, ככה ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית. מרססים על הבצק מעט תרסיס שמן זית.
  8. לוקחים מחצית מכמות דפי הבצק הקרועים, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם היטב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על הבצק הפרוס שבתבנית. ממשיכים ככה עם מחצית מכמות הבצק.
  9. מפזרים על הבצק המקומט שבתבנית את המנגולד, עליו מפזרים את הגבינות והצנוברים.
  10. לוקחים את שאר דפי הבצק הקרועים, שוב, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם שוב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על המילוי. את שאר תערובת החלב-ביצים (כחצי כוס) שומרים לסוף.
  11. לוקחים את שני דפי הבצק השלמים הנותרים, מכסים את התבנית ותוחבים את שולי הבצק העליון אל שולי התבנית.
  12. מורחים את פני המאפה בשמן זית, יוצקים עליו את יתרת תערובת הביצים והחלב ומפזרים מעל הכל חצי כוס פירורי לחם.
  13. אופים כ-30-40 דקות, עד שפני המאפה שחומים ופריכים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 337.2 קק״ל 2697.8 קק״ל
פחמימות 5.8 גרם 46.6 גרם
שומן 29.2 גרם 233.2 גרם
נתרן 830.0 מ״ג 6640.3 מ״ג
חלבון 14.9 גרם 119.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.8 גרם
שומן רווי 7.6 גרם 60.8 גרם
כולסטרול 87.4 מ״ג 699.3 מ״ג
סידן 266.9 מ״ג 2135.5 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״ג
אשלגן 224.4 מ״ג 1795.2 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 13.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody