עוגת שמרים במילוי פרג
אין כמו הריח של עוגת שמרים שיצאה מהתנור, במיוחד אם זאת עוגת שמרים במילוי פרג מתקתק שאי אפשר לעמוד בפניה. מתאימה גם לאירוח בפורים
אין כמו הריח של עוגת שמרים שיצאה מהתנור, במיוחד אם זאת עוגת שמרים במילוי פרג מתקתק שאי אפשר לעמוד בפניה. מתאימה גם לאירוח בפורים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4925.6 קק״ל 4925.6 קק״לפחמימות 667.2 גרם 667.2 גרםשומן 200.4 גרם 200.4 גרםנתרן 3575.2 מ״ג 3575.2 מ״גחלבון 119.9 גרם 119.9 גרםסיבים תזונתיים 35.5 גרם 35.5 גרםשומן רווי 69.0 גרם 69.0 גרםכולסטרול 743.0 מ״ג 743.0 מ״גסידן 407.5 מ״ג 407.5 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 1179.9 מ״ג 1179.9 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות4926
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4925.6 קק״ל 4925.6 קק״לפחמימות 667.2 גרם 667.2 גרםשומן 200.4 גרם 200.4 גרםנתרן 3575.2 מ״ג 3575.2 מ״גחלבון 119.9 גרם 119.9 גרםסיבים תזונתיים 35.5 גרם 35.5 גרםשומן רווי 69.0 גרם 69.0 גרםכולסטרול 743.0 מ״ג 743.0 מ״גסידן 407.5 מ״ג 407.5 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 1179.9 מ״ג 1179.9 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 4926 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים את החלב והחמאה במיקרוגל ומערבבים בעזרת מטרפה עד שכל החמאה נמסה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מפוררים לקערה את השמרים, ושוב מערבבים היטב בעזרת המטרפה. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הביצים והקמח ומערבלים תחילה במהירות נמוכה ואחר כך - בינונית במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק שנפרד מדפנות הקערה. במידת הצורך מוסיפים קצת קמח. מוסיפים את המלח ומערבלים כ-1/2 דקה נוספת.
- משמנים קלות קערה נקייה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים את הקערה בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק, כשעה וחצי - שעתיים.
- מכינים את מלית הפרג: מניחים בסיר את הפרג, הסוכר והחלב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים 10-15 דקות ומסננים דרך מסננת צפופה. מצננים.
- מעבירים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל בערך 40 ס”מ על 36 ס”מ.
- מפזרים מעל את מלית הפרג ומורחים אותה לשכבה אחידה בעזרת שפכטל גדול. משאירים בסוף כ-5 ס”מ של בצק ללא מלית לסגירה נוחה של המאפה. אם רוצים מאפה מתוק יותר, מפזרים מעל המלית עוד סוכר.
- מגלגלים את הבצק לרולדה צפופה, מיישרים את הקצוות ומחברים אותם ליצירת עיגול גדול שלם. מניחים על נייר האפייה ומעבירים לתבנית. בעזרת סכין חדה או מספריים עושים חתכים כל 1.5 ס”מ, בלי לחתוך עד הסוף. מסובבים כל “עלה” על הצד. מכסים במגבת ומשאירים בצד ל-20 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את המאפה כ-30-40 דקות, או עד להזהבה.
- מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.
- מברישים את המאפה החם בנדיבות בסירופ ומגישים.
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים את החלב והחמאה במיקרוגל ומערבבים בעזרת מטרפה עד שכל החמאה נמסה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מפוררים לקערה את השמרים, ושוב מערבבים היטב בעזרת המטרפה. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הביצים והקמח ומערבלים תחילה במהירות נמוכה ואחר כך - בינונית במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק שנפרד מדפנות הקערה. במידת הצורך מוסיפים קצת קמח. מוסיפים את המלח ומערבלים כ-1/2 דקה נוספת.
- משמנים קלות קערה נקייה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים את הקערה בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק, כשעה וחצי - שעתיים.
- מכינים את מלית הפרג: מניחים בסיר את הפרג, הסוכר והחלב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים 10-15 דקות ומסננים דרך מסננת צפופה. מצננים.
- מעבירים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל בערך 40 ס”מ על 36 ס”מ.
- מפזרים מעל את מלית הפרג ומורחים אותה לשכבה אחידה בעזרת שפכטל גדול. משאירים בסוף כ-5 ס”מ של בצק ללא מלית לסגירה נוחה של המאפה. אם רוצים מאפה מתוק יותר, מפזרים מעל המלית עוד סוכר.
- מגלגלים את הבצק לרולדה צפופה, מיישרים את הקצוות ומחברים אותם ליצירת עיגול גדול שלם. מניחים על נייר האפייה ומעבירים לתבנית. בעזרת סכין חדה או מספריים עושים חתכים כל 1.5 ס”מ, בלי לחתוך עד הסוף. מסובבים כל “עלה” על הצד. מכסים במגבת ומשאירים בצד ל-20 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את המאפה כ-30-40 דקות, או עד להזהבה.
- מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.
- מברישים את המאפה החם בנדיבות בסירופ ומגישים.
צילום: אפיק גבאי
הערות
- המצרכים מספיקים למאפה אחד גדול, או 4-5 מאפים אישיים
הערות
- המצרכים מספיקים למאפה אחד גדול, או 4-5 מאפים אישיים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אנסה את המתכון בעוד יומיים.נראה מבטיח.