
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
1כוס או 140 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
2כפיות או 1 שקית אבקת אפייה
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1 כוס רוויון
-
1 כפית רסק עגבניות
-
2 כפיות מים
-
140 גרם גבינה צהובה 28%
-
5 עגבניות מיובשות בינוניות
-
1/2 כוס זיתים ירוקים
-
1 ביצה L
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בעזרת תרסיס שמן.
- קוצצים דק את העגבניות המיובשות, חותכים את הזיתים לטבעות. מגרדים את הגבינה בפומפייה.
- שמים בקערה את כל הרכיבים היבשים (שיבולת השועל, הקמח, אבקת האפייה, האורגנו) ומערבבים.
- מוסיפים לקערה את כל שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת סמיכה מדי, ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות רוויון או מים.
- מחלקים את התערובת באופן שווה בין השקעים ואופים 20 דקות, או עד שהמאפינס זהובים, וקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- נותנים למאפינס להתקרר מעט. מגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
128.5
קק״ל
1542.0
קק״ל
פחמימות
10.8
גרם
129.3
גרם
שומן
7.4
גרם
88.8
גרם
נתרן
218.8
מ״ג
2625.9
מ״ג
חלבון
5.8
גרם
69.2
גרם
סיבים תזונתיים
1.0
גרם
12.5
גרם
שומן רווי
1.0
גרם
12.5
גרם
כולסטרול
22.6
מ״ג
271.7
מ״ג
סידן
43.2
מ״ג
517.8
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
8.6
מ״ג
אשלגן
79.2
מ״ג
951.0
מ״ג
אבץ
0.6
מ״ג
6.8
מ״ג
תגובות (12)
במה ניתן להחליף ריוויון/יוגורט?
היי, ניתן להחליף בשמנת מתוקה אך רצוי יוגורט אם אין רוויון. בהצלחה!