
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
עם או בלי ציפוי שוקולד, זה אחד המתכונים האהובים עליי ביותר בספר שלי “סודות מתוקים 2” (וגם הטועמים לא התלוננו יותר מדי): מאפינס שוקולד עם גבעת מרנג ממש כמו קרמבו מהמכולת. תפתחו פה גדול, אחרת יישאר לכם ד”ש מהקצף על קצה האף.
מצרכים
מאפינס
ציפוי שוקולד
-
300 גרם שוקולד מריר
-
3כפות או 45 מ"ל שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את המאפינס, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים ביצה, סוכר, קקאו, חלב, שמן ומים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שאין גושים והתערובת חלקה.
- מוזגים את התערובת לשקעים מרופדים במנז’טים ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ועדיין רכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
- מכינים את המרנג, מזלפים על המאפינס ומקפיאים: לסיר מוזגים מים רותחים לגובה 3-2 ס”מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.
- בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, סוכר, מים ומלח.
- מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך החלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).
- מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 5 דקות, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה ומזלפים בספירלה לגובה (כמו גלידה). מעבירים למקפיא להתייצבות הקצף ל-20 דקות.
- מצפים בשוקולד ומגישים: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
- מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה וטובלים בו את המאפינס הפוכים — לציפוי המרנג בלבד.
- מגישים מיד. שומרים בכלי גבוה ואטום בטמפרטורת החדר.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
485.0
קק״ל
5819.4
קק״ל
פחמימות
76.9
גרם
923.1
גרם
שומן
18.5
גרם
221.4
גרם
נתרן
144.7
מ״ג
1736.4
מ״ג
חלבון
6.4
גרם
76.2
גרם
סיבים תזונתיים
3.4
גרם
40.7
גרם
שומן רווי
5.5
גרם
65.8
גרם
כולסטרול
22.5
מ״ג
270.0
מ״ג
סידן
42.8
מ״ג
514.0
מ״ג
ברזל
2.4
מ״ג
29.4
מ״ג
אשלגן
264.7
מ״ג
3176.1
מ״ג
אבץ
1.2
מ״ג
13.8
מ״ג
תגובות (4)
במה ניתן להחליף את הקקאו
במקרה הזה אפשר להחליף את הקקאו ב100 גרם שוקולד מריר מומס. בהצלחה (:
אני אופה עוגות רבות שלך ומאוד נהנית. השבוע החלטתי לעשות את המאפינס קרמבו ולא הצלחתי, הקרם מרנג נשאר מעט נוזלי למרות הקצפה רצופה ויציבה. האם יש לך סרטון שאפשר להסתכל כיצד עושים זאת? במידה ולא, מה יכולה להיות הסיבה שהקצף לא התייצב מספיק ולא ניתן להרמה. קראתי כמה וכמה פעמים ועשיתי בדיוק מה שרשום. תודה
יכול להיות שהחלבונים התחממו יותר מדי בזמן החימום והערבוב בבן מארי. דרך בטוחה להכין מרנג איטלקי שיכול לשמש כקצף לקרמבו הוא לחמם את המים והסוכר לטמפ’ של 115-120 מעלות, להקציף את החלבונים ולהוסיף לחלבונים תוך כדי הקצפה את הסירופ החם בזרזיף דק ולהמשיך בהקצפה (מהירות גבוהה) עוד 3-4 דקות. בהצלחה.