מבשר על בואו של חג פורים: קולצ’ה בוכרי מלוח

שבוע לפני פורים ביתו של רון יוחננוב מתמלא בריח המבשר על בוא החג. קולצ'ה - המאפה הבוכרי המלוח של סבתא של רון שעובר מדור לדור מגיע אליכם הביתה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

יש כל מיני מאכלים שמבשרים על התאריך, התקופה בשנה, החג המתקרב. יש פעמים שאפילו לא צריך לוח שנה, אלא רק לשים לב לריחות שבוקעים מן המטבח. שבוע לפני פורים ובכל בית בוכרי מתמלא בריח הקולצ׳ה באוויר.

מדובר בסוג של לחם/ קרקר שמכינים לקראת פורים. הלחם קריספי ופריך עם בצק שמכינים בקלות בכל בית. בכל משפחה קורצים אותו בצורה אחרת כל שלמעשה לכל משפחה יש את חותמת העיצוב שלה. והצורה שהיא בוחרת להכין.

יש כאלה שקורצים מסביב ויש שמשאירים עיגול חלק - תרגישו חופשי לקרוץ איך שבא לכם. המתכון הזה, הוא מתכון של סבתא שלי שהעבירה אותו אותו לאמא שלי, שהעבירה אותו אלי.

למאכל הזה יש עוד גרסה שנקראת ״קולצה קני״, הקולצה קני הוא הגרסה המתוקה ללחם האהוב, הוא מתקתק ומתובל בקימל.

מצרכים

קישוט

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים את המלח, מעליו את הקמח, שמרים, סוכר, ושאר המצרכים (מלבד המים) ומערביים.
  2. מוסיפים בהדרגה את כוס המים ולשים כ-7-8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומבריק.
  3. מניחים את הבצק בקערה, מכסים אותה ומניחים במקרר לשעה.
  4. לאחר מכן מחלקים את הבצדק ל-2, מרדדים כל חתיכה לעלה עבה, קורצים עיגולים לפי הגודל שרוצים, אפשר גם לצבוט את הבצק בקצוות כמו בתמונה ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מחוררים כל עיגול בעזרת חותמת אוזבקית או מזלג, מורחים ביצה ומפזרים קצח או זרעי שומר.
  7. אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות או עד להזהבה.
  8. בהצלחה! אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
    לבירורים: 052-4597318מחכה לכם גם באינסטגרם שלי
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 2032.3 קק״ל 4064.6 קק״ל
פחמימות 9.0 גרם 17.9 גרם
שומן 155.9 גרם 311.7 גרם
נתרן 2812.3 מ״ג 5624.6 מ״ג
חלבון 8.4 גרם 16.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 3.2 גרם
שומן רווי 28.5 גרם 57.0 גרם
כולסטרול 253.8 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 33.7 מ״ג 67.3 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 2.4 מ״ג
אשלגן 137.8 מ״ג 275.6 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody