מגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה של תומר אומנסקי

זה לא מתכון לעוגה זה מתכון למגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה! תומר אומנסקי מפציץ עם מתכון לעוגה שיש בה הכל - הכי מטורפת וטעימה שתכינו זה בטוח!
זה לא מתכון לעוגה זה מתכון למגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה! תומר אומנסקי מפציץ עם מתכון לעוגה שיש בה הכל - הכי מטורפת וטעימה שתכינו זה בטוח!
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    8358
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8357.5 קק״ל 8357.5 קק״ל
    פחמימות 518.6 גרם 518.6 גרם
    שומן 587.0 גרם 587.0 גרם
    נתרן 1354.8 מ״ג 1354.8 מ״ג
    חלבון 84.4 גרם 84.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.2 גרם 18.2 גרם
    שומן רווי 358.2 גרם 358.2 גרם
    כולסטרול 1593.3 מ״ג 1593.3 מ״ג
    סידן 940.5 מ״ג 940.5 מ״ג
    ברזל 12.8 מ״ג 12.8 מ״ג
    אשלגן 1579.0 מ״ג 1579.0 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    8358
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8357.5 קק״ל 8357.5 קק״ל
    פחמימות 518.6 גרם 518.6 גרם
    שומן 587.0 גרם 587.0 גרם
    נתרן 1354.8 מ״ג 1354.8 מ״ג
    חלבון 84.4 גרם 84.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.2 גרם 18.2 גרם
    שומן רווי 358.2 גרם 358.2 גרם
    כולסטרול 1593.3 מ״ג 1593.3 מ״ג
    סידן 940.5 מ״ג 940.5 מ״ג
    ברזל 12.8 מ״ג 12.8 מ״ג
    אשלגן 1579.0 מ״ג 1579.0 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות האלפחורס

קרם מסקרפונה ריבת חלב


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד לאיחוד.
  2. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים את היבשים והחלב פנימה ומערבבים עד לאיחוד הבצק. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של חצי שעה במקרר.
  4. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  5. לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק, קורצים 6 עיגולים בקוטר 16ס”מ או 18 ס”מ. ומשאריות הבצק קורצים עוגיות אלפחורס קטנות.
  6. מניחים את העוגיות הגדולות על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-13-17 דקות. את העוגיות הקטנות אופים מעט פחות (שימו לב שהצבע לא אמור להיות כהה והעוגייה צריכה להישמר לבנה).
  7. לאחר האפייה מצננים היטב את העוגיות הגדולות (מומלץ אפילו להקפיא אותן).
  8. ממלאים כל זוג עוגיות גדולות בריבת חלב יציבה (אני עובד עם ריבת חלב של קומידה) ומגלגלים את קצוות האלפחורס בקוקוס. עושים את אותה הפעולה עם העוגיות הקטנות.
  9. מכינים את הקרם מסקרפונה: מקציפים את השמנת המתוקה והמסקרפונה עד לקבלת פסגות רכות.
  10. מוסיפים פנימה את ריבת החלב, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים עד להתייצבות. (הימנעו מהקצפת יתר).
  11. מעבירים את הקרם שלנו לשק זילוף עם צנתר חלק.
  12. מרכיבים: מניחים את העוגייה הגדולה הראשונה על המגש, מזלפים מעליה תלוליות של קרם.
  13. מעליה מניחים את העוגייה השנייה וממשיכים כך עד לסיום העוגיות.
  14. בחלק העליון של העוגה מזלפים בצורה יפה תלוליות של קרם ומניחים עליהן מיני עוגיות אלפחורס.
  15. יש להגיש את העוגה אחרי לילה שלם לפחות במקרר.

    מגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה. צילום: תומר אומנסקי
    מגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה. צילום: תומר אומנסקי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה של תומר אומנסקי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות