מגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה של תומר אומנסקי

זה לא מתכון לעוגה זה מתכון למגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה! תומר אומנסקי מפציץ עם מתכון לעוגה שיש בה הכל - הכי מטורפת וטעימה שתכינו זה בטוח!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

עוגה מטורפת וחלומית בהשראת מגדל האלפחורס הקלאסי שלי. כמו שאתם כבר יודעים אני אוהב לעשות את בצק האלפחורס על בסיס מחמאה/מרגרינה משהו ביציבות ובמקרם של זה נותן גורם לטעם ממכר ויוצר עוגה חלומית. בהצלחה!

מצרכים

עוגיות האלפחורס

קרם מסקרפונה ריבת חלב

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המחמאה ואבקת הסוכר עד לאיחוד.

    במיקסר מערבבים את המחמאה ואבקת הסוכר עד לאיחוד. צילום: תומר אומנסקי
    במיקסר מערבבים את המחמאה ואבקת הסוכר עד לאיחוד. צילום: תומר אומנסקי

  2. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים את היבשים והחלב פנימה ומערבבים עד לאיחוד הבצק. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של חצי שעה במקרר.
  4. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  5. לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק, קורצים 6 עיגולים בקוטר 16ס”מ או 18 ס”מ. ומשאריות הבצק קורצים עוגיות אלפחורס קטנות.
  6. מניחים את העוגיות הגדולות על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-13-17 דקות. את העוגיות הקטנות אופים מעט פחות (שימו לב שהצבע לא אמור להיות כהה והעוגייה צריכה להישמר לבנה).
  7. לאחר האפייה מצננים היטב את העוגיות הגדולות (מומלץ אפילו להקפיא אותן).
  8. ממלאים כל זוג עוגיות גדולות בריבת חלב יציבה (אני עובד עם ריבת חלב של קומידה) ומגלגלים את קצוות האלפחורס בקוקוס. עושים את אותה הפעולה עם העוגיות הקטנות.
  9. מכינים את הקרם מסקרפונה: מקציפים את השמנת המתוקה והמסקרפונה עד לקבלת פסגות רכות.
  10. מוסיפים פנימה את ריבת החלב, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים עד להתייצבות. (הימנעו מהקצפת יתר).
  11. מעבירים את הקרם שלנו לשק זילוף עם צנתר חלק.
  12. מרכיבים: מניחים את העוגייה הגדולה הראשונה על המגש, מזלפים מעליה תלוליות של קרם.
  13. מעליה מניחים את העוגייה השנייה וממשיכים כך עד לסיום העוגיות.
  14. בחלק העליון של העוגה מזלפים בצורה יפה תלוליות של קרם ומניחים עליהן מיני עוגיות אלפחורס.
  15. יש להגיש את העוגה אחרי לילה שלם לפחות במקרר.

    מגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה. צילום: תומר אומנסקי
    מגדל אלפחורס, שוקולד ומסקרפונה. צילום: תומר אומנסקי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 8318.5 קק״ל 8318.5 קק״ל
פחמימות 514.7 גרם 514.7 גרם
שומן 584.8 גרם 584.8 גרם
נתרן 1664.8 מ״ג 1664.8 מ״ג
חלבון 78.9 גרם 78.9 גרם
סיבים תזונתיים 18.2 גרם 18.2 גרם
שומן רווי 327.2 גרם 327.2 גרם
כולסטרול 2018.3 מ״ג 2018.3 מ״ג
סידן 1380.0 מ״ג 1380.0 מ״ג
ברזל 12.8 מ״ג 12.8 מ״ג
אשלגן 2101.0 מ״ג 2101.0 מ״ג
אבץ 9.1 מ״ג 9.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    צופיה

    מהמם בטירוף רק אפשר להחליף את המסקרפונה בשמנת מתוקה?

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ להחליף את קרם המסקרפונה בשמנת מתוקה, המסקרפונה שומרת על יציבות הקרם. בהצלחה!

    Avatar
    רחלי מרלל

    מעלףףףףףף . רק לא הבנתי למה מחמאה ?? ולא חמאה ?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר גם עם חמאה. בהצלחה.