מגדל סיגרים של בקלאווה

מגדל סיגרים של בקלאווה זה ערימה משגעת של סיגרים דקיקים על בסיס בצק פילו מוכן, במילוי תערובת אגוזים מתוקה וטבולים בסירופ סוכר ודבש
מגדל סיגרים של בקלאווה זה ערימה משגעת של סיגרים דקיקים על בסיס בצק פילו מוכן, במילוי תערובת אגוזים מתוקה וטבולים בסירופ סוכר ודבש
  • קרין גורן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    149
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 148.5 קק״ל 4009.6 קק״ל
    פחמימות 22.7 גרם 612.5 גרם
    שומן 7.7 גרם 207.9 גרם
    נתרן 26.5 מ״ג 714.9 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 23.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 81.8 גרם
    כולסטרול 9.1 מ״ג 246.0 מ״ג
    סידן 4.9 מ״ג 132.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 18.6 מ״ג 502.4 מ״ג
    אבץ 26.0 מ״ג 700.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    149
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 148.5 קק״ל 4009.6 קק״ל
    פחמימות 22.7 גרם 612.5 גרם
    שומן 7.7 גרם 207.9 גרם
    נתרן 26.5 מ״ג 714.9 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 23.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 81.8 גרם
    כולסטרול 9.1 מ״ג 246.0 מ״ג
    סידן 4.9 מ״ג 132.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 18.6 מ״ג 502.4 מ״ג
    אבץ 26.0 מ״ג 700.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סיגרים

מלית אגוזים וקינמון

סירופ

הגשה


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים את מלית האגוזים: קולים וטוחנים גס את האגוזים. מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים בצד.
  3. מכינים את הסיגרים: מניחים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת ומכסים בעלה פילו נוסף. מברישים שוב בחמאה. חותכים את העלים ל-9 ריבועים שווים. מניחים כף ממלית האגוזים בשורה לרוחב השליש התחתון של כל ריבוע. מגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם כל הריבועים ומניחים את הסיגרים כשהתפר כלפי מטה, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותו אופן עוד שני זוגות של דפי פילו עם יתרת המלית.
  4. מברישים את הסיגרים בחמאה מומסת ואופים בחום של 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
  5. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מסירים מהאש ומיד מוסיפים מיץ לימון ומי זהר
  6. מרכיבים ומגישים: טובלים את הסיגרים החמים בסירופ החם ל-2-3 שניות. מוציאים ומסדרים בפירמידה. יוצקים דבש מעל הכל (אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל כדי להפוך את הדבש לנוזלי) ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מגדל סיגרים של בקלאווה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות