מגדל סיגרים של בקלאווה
מגדל סיגרים של בקלאווה זה ערימה משגעת של סיגרים דקיקים על בסיס בצק פילו מוכן, במילוי תערובת אגוזים מתוקה וטבולים בסירופ סוכר ודבש
מגדל סיגרים של בקלאווה זה ערימה משגעת של סיגרים דקיקים על בסיס בצק פילו מוכן, במילוי תערובת אגוזים מתוקה וטבולים בסירופ סוכר ודבש
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 148.5 קק״ל 4009.6 קק״לפחמימות 22.7 גרם 612.5 גרםשומן 7.7 גרם 207.9 גרםנתרן 26.5 מ״ג 714.9 מ״גחלבון 0.9 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 8.3 גרםשומן רווי 3.0 גרם 81.8 גרםכולסטרול 9.1 מ״ג 246.0 מ״גסידן 4.9 מ״ג 132.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 18.6 מ״ג 502.4 מ״גאבץ 26.0 מ״ג 700.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות149
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 148.5 קק״ל 4009.6 קק״לפחמימות 22.7 גרם 612.5 גרםשומן 7.7 גרם 207.9 גרםנתרן 26.5 מ״ג 714.9 מ״גחלבון 0.9 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 8.3 גרםשומן רווי 3.0 גרם 81.8 גרםכולסטרול 9.1 מ״ג 246.0 מ״גסידן 4.9 מ״ג 132.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 18.6 מ״ג 502.4 מ״גאבץ 26.0 מ״ג 700.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 149 | כמות מנות 27 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית אגוזים וקינמון
-
2 כוסות אגוזי מלך
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כף קינמון טחון
הגשה
-
2 כפות דבש
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מכינים את מלית האגוזים: קולים וטוחנים גס את האגוזים. מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים בצד.
- מכינים את הסיגרים: מניחים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת ומכסים בעלה פילו נוסף. מברישים שוב בחמאה. חותכים את העלים ל-9 ריבועים שווים. מניחים כף ממלית האגוזים בשורה לרוחב השליש התחתון של כל ריבוע. מגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם כל הריבועים ומניחים את הסיגרים כשהתפר כלפי מטה, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותו אופן עוד שני זוגות של דפי פילו עם יתרת המלית.
- מברישים את הסיגרים בחמאה מומסת ואופים בחום של 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מסירים מהאש ומיד מוסיפים מיץ לימון ומי זהר
- מרכיבים ומגישים: טובלים את הסיגרים החמים בסירופ החם ל-2-3 שניות. מוציאים ומסדרים בפירמידה. יוצקים דבש מעל הכל (אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל כדי להפוך את הדבש לנוזלי) ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מכינים את מלית האגוזים: קולים וטוחנים גס את האגוזים. מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים בצד.
- מכינים את הסיגרים: מניחים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת ומכסים בעלה פילו נוסף. מברישים שוב בחמאה. חותכים את העלים ל-9 ריבועים שווים. מניחים כף ממלית האגוזים בשורה לרוחב השליש התחתון של כל ריבוע. מגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם כל הריבועים ומניחים את הסיגרים כשהתפר כלפי מטה, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותו אופן עוד שני זוגות של דפי פילו עם יתרת המלית.
- מברישים את הסיגרים בחמאה מומסת ואופים בחום של 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מסירים מהאש ומיד מוסיפים מיץ לימון ומי זהר
- מרכיבים ומגישים: טובלים את הסיגרים החמים בסירופ החם ל-2-3 שניות. מוציאים ומסדרים בפירמידה. יוצקים דבש מעל הכל (אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל כדי להפוך את הדבש לנוזלי) ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן