מה לשים לך בפיתה? שווארמה פרגית תוצרת בית

מתגעגעים למנת השווארמה האהובה עליכם? תמיד רציתם להרגיש את הניסור של הבשר מהשיח החם? יש לנו מתכון במיוחד בשבילכם לשווארמה פרגית תוצרת בית שתספק את כל החשקים
מתגעגעים למנת השווארמה האהובה עליכם? תמיד רציתם להרגיש את הניסור של הבשר מהשיח החם? יש לנו מתכון במיוחד בשבילכם לשווארמה פרגית תוצרת בית שתספק את כל החשקים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 1]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    420
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 420.2 קק״ל 1680.6 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 40.9 גרם
    שומן 20.0 גרם 79.9 גרם
    נתרן 1755.6 מ״ג 7022.6 מ״ג
    חלבון 47.4 גרם 189.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 3.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 35.1 מ״ג 140.6 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 106.9 מ״ג 427.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    420
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 420.2 קק״ל 1680.6 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 40.9 גרם
    שומן 20.0 גרם 79.9 גרם
    נתרן 1755.6 מ״ג 7022.6 מ״ג
    חלבון 47.4 גרם 189.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 3.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 35.1 מ״ג 140.6 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 106.9 מ״ג 427.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרינדה

שווארמה


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
  2. משטיחים את הפרגיות בעזרת פטיש עץ לפרוסות קצת דקות יותר.
  3. מורחים את הפרגיות במרינדה עד לכיסוי המלא ומקררים למשך לפחות שעה, או לילה שלם.
  4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. חוצים את הבצל לרוחב ונועצים במרכזו שיפוד עץ ארוך.
  6. נועצים את חתיכות הפרגית, אחת מעל השנייה, ומסובבים כל חתיכה חדשה 90 מעלות ביחס לקודמת.
  7. אופים 30 דקות, מורידים את חום התנור לחום של 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד 90 דקות, עד שהפרגיות מוכנות מבפנים ומשחימות יפה מבחוץ. מצננים קצת.
  8. מנסרים בעזרת סכין חדה חתיכות שווארמה וממלאים פיתות. מגישים עם סלט קצוץ וטחינה.

    שווארמת פרגיות תוצרת בית. צילום: אפיק גבאי
    שווארמת פרגיות תוצרת בית. צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה לשים לך בפיתה? שווארמה פרגית תוצרת בית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שמואל אוירבך

    לא הבנתי את הקטע של נעיצת הפרגיות והסיבוב של 90 מעלות, 90 מעלות לעומת מה?

      Avatar
      Foody Foody

      הכוונה היא שכל חתיכה של פרגית על השיפוד תהיה בזוית שונה מקודמתה כדי שלא כל החתיכות תהיינה ישרות זו מעל זו. בצורה כזו כשהשיפוד מונח בתנור הפרגיות לא “שוכבות” כולן על צד אחד.

    Avatar
    עדן

    אין כמו ארוחה בפיתה בצוהוריים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות